Handbal

Romania pierde cu Germania la Campionatul Mondial de handbal dupa sase aruncari de la 7 metri ratate

Putem considera ca mai degraba Romania s-a invins singura decat ca Germania ar fi invins Romania la Campionatul Mondial de handbal daca tinem seama de cele sase aruncari de al 7 metri ratate de handbalistele noastre. Romania a beneficiat de nu mai putin de 10 aruncari de la 7 metri si a inscris doar de patru ori, iar ratarile au cantarit decisiv in economia rezultatului final, 26-23 in favoarea Germaniei.

Partida de la Novi Sad a inceput extrem de tacticizat, niciuna dintre cele doua formatii nereusind sa marcheze vreun gol in primele doua minute.

Muller a deschis scorul in minutul 3 si putini se asteptau la recitalul de goluri oferit de jucatoarea germana. Aceasta avea sa marcheze nu mai putin de 11 goluri din 18 aruncari, apararea noastra nereusind sa gasesca solutii pentru a o bloca de-a lungul celor 60 de minute.

Germania a inceput tare si dupa primele sapte minute nemtoaicele conduceau deja cu 4-1 pe tabela, moment in care Gheorghe Tadici a sunat adunarea. "Ce aveti in atac. Mergeti hotarate la sut", a tunat selectionerul la urechea jucatoarea sale la primul time out.

Momentul de pauza a functionat si Romania a revenit la un singur gol dupa reusitele lui Nechita si Elisei.

Chiar daca a avut primul atac din partea secunda, Romania nu a reusit sa marcheze si a primit trei goluri in trei minute, astfel ca Germania s-a distantat la 16-12.

De altfel, Romania a marcat un singur gol in opt minute, insuficient pentru a emite pretentii la un astfel de nivel, iar aruncarile de la 7 metri ratate au tinut capul de afis al ineficientei ofensive.

Echipa noastra nu a reusit sa se apropie la mai putin de doua goluri pana la finalul meciului si in final s-a recunoscut invinsa.

Romania – Nechita 6 goluri, Neagu 4, Perianu 3, Marin 3, Ciuciulete 3, Bradeanu 2, Ardean-Elisei 1, Manea 1

Germania – Muller 11 goluri, Naidzinavicius 4, Steinbach 4, Nadgornaja 3, Augsburg 2, Althaus 1, Loeper 1.

Pentru Romania urmeaza meciul cu Ungaria, joi seara de la 20:15, dupa care vom intalni Cehia, vineri seara de la 20:15.

In continuare Romania a alternat momentele de maxima eficienta ofensiva cu o prea mare lejeritate defensiva, astfel ca Germania a luat din nou avans, 9-5 si 10-7 in minutul 20.

Ultima parte a primei reprize a gasit Romania intr-un moment pozitiv, Nechita si Ciuciulete marcand pentru 11-12, respectiv 12-13. Acesta din urma avea sa fie si scorul pauzei dupa doua atacuri consecutive irosite.



Romania pierde cu Germania la Campionatul Mondial de handbal dupa sase aruncari de la 7 metri ratate