Handbal

Romania invinge Cehia si termina Grupa D pe locul al doilea

Nationala Romaniei s-a impus conform calculelor hartiei in fata Cehiei, cu 29-23, in ultima partida a Grupei D si a ocupat la final locul secund. Romania va juca in optimile de finala, duminica seara live text pe onlinesport.ro de la 21:15, cu ocupanta locului 3 din Grupa C, Polonia.

Tricolorele au dominat meciul de la un capat la altul, iar tehnicianul Gheorghe Tadici si-a permis luxul de a folosi garnitura a doua.

Prima parte s-a incheiat cu un avans de sapte goluri in favoarea Romaniei (14-7), insa in partea secunda relaxarea si-a facut loc in jocul echipei noastre si cehoaicele au topit avansul la doar patru goluri.

A fost momentul in care Tadici a solicitat time out si, dupa cate momente de liniste, si-a dojenit jucatoarele: “"Ramaneti in vestiar bai daca nu sunteti in stare sa trageti pe spatiul portii".

In cele din urma Romania a redresat corabia care la un moment dat lasa impresia ca ia apa si in final s-a impus cu 29-23 care asigura locul al doilea.

Marcatoare:

Romania – Neagu 5 goluri, Marin 4, Pintea 3, Dinca 3, Chiper 3, Buceschi 3, Nechita 2, Pirvut 1, Bradeanu 1, Ardean-Elisei 1, Perianu 1, Ciuciulete 1, Tacalie 1

Cehia – Luzumova 4 goluri, Keclikova 4, Knedlikova 3, Chrenkova 3, Kutlvasrova 3, Cerna 2, Vitkova 2, Hrbkova 1, Salcakova 1.

Jucatoarea meciului a fost aleasa portarul Romaniei, Paula Ungureanu, premiata de IHF.

Tot vineri, in grupa D s-au mai disputat partidele Tunisia-Australia 25-15 si Ungaria-Germania 26-27.



Romania invinge Cehia si termina Grupa D pe locul al doilea