Handbal

Romania bate Ungaria la Campionatul Mondial de handbal feminin. Sanse mari pentru castigarea Grupei D

Nationala feminina de handbal a Romaniei a obtinut o victorie de rasunet, joi seara, in fata puternicei reprezentative a Ungariei. Romania ocupa locul doi in Grupa D si spera chiar la castigarea grupei, vineri, cand vom intalni Cehia, iar Germania da piept cu Ungaria.

Tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici au preluat conducerea tarziu in meci la jumatatea reprizei a doua dupa ce Ungaria a condus in permanenta.

Conduse cu 16-13 handbalistele noastre au avut un final de partida aproape de perfectiune si au reusit sa inchida poarta. Un singur gol primit de Romania pana la final si opt marcate au facut ca formatia noastra sa invinga cu 21-17.

Paula Ungureanu a fost desemnata la final jucatoarea meciului, portarita noastra reusind sa apere de la 7 metri, in situatii de unu contra unu si puternicele aruncari de la 9 metri.

“Ne-am dorit foarte mult si am vrut sa oferim victoria publicului minunat si sa inchidem gura celorlalti suporteri. Suntem o echipa puternica si am avut incredere. Ne-am luptat pana la capat”, a declarat pivotul Oana Manea.

"Ne bucuram ca am reusit sa obtinem o victorie frumoasa si am umplut inimile oamenilor de bucurie. Intotdeauna sunt mandra ca sunt romanca atunci cand inving Ungaria. Noi trebuie sa credem pana la final indiferent de echipa pe care o intalnim", a spus si portarita Paula Ungureanu.

Clasament in grupa este condus de Germania - 8 puncte, urmata de Romania - 6 puncte, Ungaria - 6 puncte, Cehia - 4 puncte, Tunisia - 0 puncte, Australia - 0 puncte. Primele patru echipe sunt deja calificate in optimi.

Marcatoare:

Romania - Neagu (4 goluri), Bradeanu (3), Elisei (3), Nechita (2), Marin (2), Manea (2), Chiper (2), Buceschi (2).

Ungaria - Gorbicz (7 goluri), Zacsik (4), Verten (2), Bulath (2), Tomori (2).



Romania bate Ungaria la Campionatul Mondial de handbal feminin. Sanse mari pentru castigarea Grupei D