Handbal

Oltchim si-a aflat adversarele in grupele principale. Vedeti programul meciurilor

Campioana României Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost repartizata de sorti în Grupa 2 principala a Ligii Campionilor la handbal feminin. Neînvinsa în cele sase meciuri disputate în Grupa A din prima faza a grupelor, Oltchim va da piept în 2013 cu Zvezda Zvenigorod (Rusia), Krim Mercator Ljubljana (Slovenia) si FTC Budapesta (Ungaria).

Grupele principale ale Ligii Campionilor:

Grupa 1: Gyori ETO, Larvik, Buducnost, Randers.

Grupa 2: Zvezda Zvenigorod, Oltchim, Krim Mercator, Ferencvaros Budapesta.

Reactii

”Este o grupa destul de grea. Ar fi fost mai bine sa picam cu Gyor si sa scapam ele în semifinale. Nu ne-am dorit Zvezda din cauza drumului lung”, a declarat Oana Manea, pivotul Oltchimului, la Digi Sport.

Andrei Luca (vicepresedinte Oltchim): ”Aproape ca nu mai conteaza adversarul la acest nivel. Sunt aceleasi fete cunoscute în afara de Ferencvaros. Am discutat si cu adversarii nostri si am trecut deja la detalii cu privire la calatorii, bilete, numar de suporteri. Toti adversarii sunt de luat în seama, dar Zvezda este o echipa imprevizibila si joaca bine pe teren propriu. Krim a aratat în ultima perioada o dezvoltare a calitatii jocului, iar cei de la Ferencvaros sunt optimisti. Au venit din calificari, au trecut de grupe si acum sunt în runda principala”.

Cristian Gatu (presedintele FRH): ”Este o grupa mai usoara decât cealalta. Oltchim nu trebuie sa aiba temeri suplimentare, iar Zveda este principala favorita alaturi de Oltchim”.

Calendarul celor sase etape

Faza grupelor principale se va desfasura în intervalul 2/3 Februarie - 9/10 martie 2013. Meciurile vor fi tur-retur, iar primele doua clasate din fiecare grupa se califica în semifinale.

Etapa 1 - Oltchim - Ferencvaros (02/03 Februarie)

Etapa 2 - Krim - Oltchim (09/10 Februarie)

Etapa 3 - Oltchim - Zveda (16/17 Februarie)

Etapa 4 - Zvezda - Oltchim (02/03 Martie)

Etapa 5 - Ferencvaros - Oltchim (09/10 Martie)

Etapa 6 - Oltchim - Krim (16/17 Martie)

Programul nu este suta la suta final si poate suferi modificari de ultima ora în functie de interesele televiziunilor care transmit meciurile si de disponibilitatea salilor.

Tragerea la sorti a grupelor principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin a fost efectuata de Michael Wiederer, Secretarul General EHF, si de Sándor Andorka, membru în comisia de competitii a EHF.



Oltchim si-a aflat adversarele in grupele principale. Vedeti programul meciurilor