Fotbal

Steaua bate Botosaniul si urca pe 1

Steaua a dat uitarii infrangerea cu Schalke din Grupa E a Ligii Campionilor, invingand cu 2-1 la Botosani, dupa golurile reusite de Lukasz Szukala si Federico Piovaccari. Botosanenii au revenit in al doilea minut al partii secunde, dar golul egalizator a intarziat sa apara. Astfel, Steaua urca pe primul loc in clasament, la egalitate de puncte cu Petrolul, desi are cu doua jocuri mai putin disputate. Steaua urca provizoriu pe locul 1 in clasamentul Ligii 1.

In fata unui stadion arhiplin, Botosaniul a inceput o idee mai bine meciul, fiind aproape de deschiderea scorului in minutul 11, cand Hadnagy a reluat imprecis din marginea careului mic. Pe contraatac, Gabriel Iancu l-a copiat in careul opus.

In minutul 20, Gabriel Iancu a deviat in transversala o centrare din flanc venita din gheata lui Latovlevici, pentru ca polonezul Szukala sa isi ia revansa pentru gafa din meciul cu Schalke, doua minute mai tarziu. Bourceanu a trimis perfect de la coltul terenului, iar Szukala a reluat imparabil din cativa metri.

Steaua si-a dublat avantajul in minutul 27, dupa o pasa ideala a lui Mihai Pintilii, urmata de reusita italianului Piovaccari, care a pus latul pentru 2-0.

Cu zece minute inainte de pauza, Tatarusanu a gafat, insa nu intr-atat de flagrant incat sa-i ofere posibilitatea Botosaniului de a reveni in joc. Carjan a fost inexact la finalizare si un minut mai tarziu, cand executia sa din 17-18 metri a ocolit de putin poarta.

In minutul 39, Curileac a evitat dezastrul intr-o faza in care Dinu a reluat nefericit spre proprie poarta.

Mai mult decat atat, Botosaniul avea sa revina in joc la cateva secunde de la reluare, dupa ce acelasi Dinu a trimis plasat cu capul, de aceasta data spre poarta adversa (1-2).

Steaua a raspuns prin Nicusor Stanciu, care a semnat cea de-a doua bara a oaspetilor (48'), in timp ce Hadnagy l-a intins serios pe Tatarusanu, patru minute mai tarziu.

Croitoru putea restabili egalitatea in minutul 59, cand Tatarusanu si-a luat revansa cu o parada de zile mari. Introdus in debutul partii secunde, grecul Kapetanos a venit cu ultima impresie, la o lovitura de cap retinuta sigur de Marius Curileac de la radacina barei.

BOTOSANI: 12. Curileac - 19. Patache, 25. C. Dinu, 21. Ursu, 20. Acsinte - 17. Codoban (Fulop 46'), 10. Vasvari, 6. Tincu, 8. Croitoru (Ghinga 79') - 9. Carjan (Tanasa 64'), 80. Hadnagy

Rezerve: 22. Perianu, 2. Poverlovici, 5 Maghici, 13. Ghinga, 14. Tanasa, 18. R. Radu, 24. Fulop
Antrenor: Cristi Popovici

STEAUA: 12. Tatarusanu - 11. Prepelita, 4. Szukala, 6. Gardos, 14. Latovlevici - 55. Bourceanu, 5. Pintilii - 19. Cristea (Ad. Popa 63'), 23. Stanciu, 80. Iancu (L. Filip 71') - 25 Piovaccari (Kapetanos 46')

Rezerve: 1. Nita, 8. Filip, 22. Parvulescu, 30. Radut, 33. Varela, 35. Kapetanos, 77 Popa
Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Arbitru: Cristian Balaj

Cartonase galbene: Fulop 65', Tanasa 69', Acsinte 72'/ Szukala 51', Ad. Popa 90+2'

Cartonase rosii: -



Steaua bate Botosaniul si urca pe 1