Stranieri

Patronul lui Sahtior: "Mircea Lucescu, un antrenor excelent si cel mai bun prieten al meu"

Clubul Sahtior Donetk a publicat miercuri un text in care scrie ca Mircea Lucescu este "cel mai de succes antrenor din istoria clubului", cu ocazia implinirii a 70 de ani de viata ai tehnicianului roman. De asemenea, patronul echipei a tinut sa publice o scrisoare emotionanta catre Il Luce, in care are numai cuvinte frumoase. 

Mesajele vin in ziua in care Il Luce a implinit 70 de ani. El se afla la Sahtior de 12 sezoane si a castigat peste 40 de milioane de euro din salariu.

"Lucescu este cel mai longeviv antrenor din istoria clubului, a ramas aici alaturi de mai multe generatii de jucatori care s-au succedat. Este cel mai de succes antrenor din istoria clubului, cu 21 de trofee castigate", scrie pe site-ul lui Sahtior.

De asemenea, patronul lui Sahtior, Rinah Akhmetov, a scris personal un mesaj, pe site-ul clubului: "Iti multumesc pentru trofeul de Cupa UEFA. Iti multumesc pentru cele opt titluri de campioni. Iti multumesc pentru faptul ca Sahtior a castigat cu tine 21 de trofee. Iti multumesc pentru ca suntem respectati in Europa. M-am bucurat in toti acesti 12 ani de privilegiul de a lucra alaturi de tine. In acest timp am devenit buni prieteni, ne intelegem perfect, ne terminam unul altuia propozitiile chiar si fara cuvinte. Daca ma intreaba cineva, ce poti spune despre Mircea Lucescu? Primul lucru pe care il spun este ca e cel mai bun prieten al meu. Un om devotat noua, care si in momentele grele prin care a trecut echipa nu a incercat sa isi gaseasca in alta parte ceva, sa plece. Un barbat intelept si un antrenor excelent. "

"Numele sau este deja inscris cu litere de aur in istoria clubului. Iti doresc sa iti mai serbezi inca multe zile de nastere", a mai scris Akhmetov. 

Directorul clubului, Serghei Palkin, a afirmat ca "Mircea Lucescu este unul dintre cei mai buni antrenori contemporani". Palkin a amintit vorbele romanului, care i-a spus ca "trebuie mereu sa mergem inainte, sa ne dezvoltam, indiferent de varsta."

Mircea Lucescu, la 70 de ani, este cel mai bun antrenor din Romania, cu 12 titlturi de campion, dintre care 8 in Ucraina, doua in Turcia si doua in Romania. 

[news-114974]

Ca jucator la Dinamo, Lucescu a castigat 7 titluri in campionatul roman, in editiile 1963-64, 1964-65, 1970-71, 1972-73, 1974-75, 1976-77 si 1989-90.

El si-a inceput cariera de antrenor in anul 1979, la Corvinul, apoi intre 1981 si 1985 a antrenat echipa nationala. A stat cinci ani la Dinamo, iar dupa Revolutie, in 1990 s-a dus pe banca tehnica a echipei italiene Pisa. Pana in 1999 a mai antrenat in Italia echipele Bresia, Reggina si Inter Milano, cu un mic intermezzo la Rapid, club la care a revenit dupa aventura italiana.

Din 2000 pana in 2004 le-a antrenat in Turcia pe Galatasaray si Besiktas, devenind foarte iubit in zona. Din 2004, a ajuns la Sahtior, club la care de asemenea este foarte apreciat si unde se afla si in prezent.

In ciuda numeroaselor zvonuri care il dadeau plecat de la Sahtior in ultima perioada, Lucescu a ramas la echipa. Nu multi ar fi facut asta, avand in vedere problemele grave din Ucraina. El a strans din dinti si a ramas la un club care il apreciaza cu adevarat, in frunte cu patronul acestuia, ceea ce nu este deloc de trecut cu vederea.



Patronul lui Sahtior: "Mircea Lucescu, un antrenor excelent si cel mai bun prieten al meu"