Stranieri

Reghecampf rateaza de o maniera dramatica Liga Campionilor Asiei

Al Hilal, echipa pregatita de Laurentiu Reghecampf, nu a reusit sa depaseasca defensiva australienilor de la Western Sydney Wanderers in mansa retur de la Ryadh a finalei Ligii Campionilor, desi echipa saudita a dominat meciul si a ratat numeroase ocazii monumentale.

Pe langa o posesie de peste 60 de procente si ocaziile ratate de-a lungul celor 90 de minute, echipa lui Reghecampf a avut si trei lovituri de la 11 metri refuzate de centralul japonez Nishimura, omul care a scandalizat opinia publica prin penalty-ul gratuit acordat Braziliei in meciul cu Croatia din deschiderea Cupei Mondiale din acest an.

Reghecampf s-a agitat ca un leu in cusca si nu a avut stare tot meciul, a baut apa in permanenta, a aruncat cu sticla de pamant si a facut apel la cei 70.000 de suporteri sauditi, insa mingea pur si simplu a refuza sa intre in poarta.

La fel de adevarat este si ca formatia australiana a avut in Covic un adevarat inger pazitor, acesta blocand poarta lui WSW la ocaziile sauditilor.

[news-110425]

“Am crezut ca ne vom scufunda aici”, a spus Tony Popovic, antrenorul formatiei care s-a infiintat abia in urma cu trei ani si pana la ora finalei de sambata nu avea niciun trofeu in palmares.

In ceea ce-l priveste pe Reghecampf, acesta a ratat primul si cel mai mare obiectiv al anului la Al Hilal, ratand la mustata un bonus de un milion de dolari.

Mihai Pintilii a fost integralist in returul de la Ryadh si s-a achitat bine de sarcini.

Al Hilal nu a dus lipsa de ocazii, insa lipsa luciditatii la finalizare s-a vazut mai ales pana la intrarea vedetei Al Khatani, iar fara un atacant de mare valoare trupa lui Reghecampf s-a lovit de multe ori de propria neputinta.

Pe langa glorie si bani, Reghecampf rateaza si sansa de a juca la Campionatul Mondial al Cluburilor din luna decembrie, cand ar fi putut evolua impotriva lui Real Madrid sau San Lorenzo din Argentina.

Al Hilal ramane astfel cu cele doua trofee ale Ligii Campionilor Asiei obtinute in vechiul format in 1991 si 2000. Echipa saudita are acum trei finale pierdute.

[news-110411]



Reghecampf rateaza de o maniera dramatica Liga Campionilor Asiei