Fotbal

Steaua pierde clar in Germania, 3-0 cu Schalke

Steaua a pierdut la scor de neprezentare primul meci din Grupa E a Ligii Campionilor. Dupa o prima repriza foarte reusita, stelistii au capotat in partea secunda, cand Schalke a marcat in urma unei grave erori a polonezului Lukasz Szukala, pentru ca mai apoi Boateng si Draxler sa isi treaca, de asemenea, numele pe tabela de marcaj.

Steaua a inceput greu meciul de la Gelsenkirchen, primul sfert de ora aducand si doua ocazii importante la poarta aparata de Ciprian Tatarusanu. Maghiarul Adam Szalai a fost aproape sa concretizeze o degajare neinspirata a lui Latovlevici, iar Prince Boateng l-a depasit in saritura pe Daniel Georgievski, fiind nevoie de interventia lui "Tata" pentru ca Steaua sa scape cu bine de aceasta presiune constanta.

In minutul 31, Uchida l-a angajat pe Boateng in zona punctului cu var, dar continuarea a fost imprecisa. Pe contraatac, Cristi Tanase i-a surprins pe cei aproximativ 48.000 de suporteri prezenti in tribunele Veltins-Arena cu un sut bomba, scos in corner de catre Hildebrand. La faza imediat urmatoare, Nicusor Stanciu l-a luat la tinta pe Neustadter intr-o situatie favorabila.

Prima parte s-a incheiat cu acelasi Boateng batand la poarta Stelei, anticipat de aceasta data de Lukasz Szukala.

Jocul s-a reluat cu doua ocazii mari de gol la poarta nemtilor. In prima faza, Kapetanos a trimis defectuos o minge asezata perfect de Gardos (46'), iar Uchida a scos de pe linia portii lovitura de cap a elenului, pentru ca Bourceanu sa finalizeze putin alaturi de vinclu din marginea careului (55').

Totul avea sa se naruie in minutul 67, cand Uchida a gasit centrarea de 3p dupa o gafa incredibila a polonezului Szukala, care, crezand ca va interveni Tatarusanu, a lasat mingea sa curga in plasa.

Cu un sfert de ora inainte de final, turcul Cuneyt Cakir a considerat regulamentar un duel Florin Gardos-Farfan petrecut in careu, in care romanul nu a avut absolut nicio treaba cu balonul.

Trei minute mai tarziu, tridentul ofensiv format din Farfan, Draxler si Boateng a omorat meciul, ultimul trimitand cu latul in plasa lateral-interioara, fara sperante pentru Ciprian Tatarusanu.

Scorul final a fost stabilit de Draxler, in minutul 85, in urma unei combinatii rapide consumate in marginea careului, finalizata cu "scarita" peste Tatarusanu, care nu a mai avut ce face.

SCHALKE: Hildebrand - Uchida, Howedes, Matip, Aogo - Hoger (Goretzka 88'), Neustader - Farfan (Clemens 89'), Boateng, Draxler - Szalai (Fuchs 82')

Rezerve: Ayhan, Clemens, Fahrmann, Fuchs, Goretzka, Meyer si Santana

STEAUA: Tatarusanu - Georgievski, Szukala, Gardos, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Adi Popa, Stanciu (Tatu 60', Cristea 73'), Tanase - Kapetanos (Piovaccari 64')

Rezerve: Nita, Cristea, Lucian, Piovaccari, Prepelita, Tatu si Varela

Cartonase galbene: Hoger 41'/ Bourceanu 29', Ad. Popa 39', Ad. Cristea 82'

Cartonase rosii: -



Steaua pierde clar in Germania, 3-0 cu Schalke