Cupa Romaniei

Steaua completeaza tabloul echipelor calificate in optimi, dupa 4-0 cu Barsana

Ros-albastrii au trecut de amatorii de la Avantul Barsana, scor 4-0, calificandu-se astfel in urmatoarea faza a Cupei Romaniei. Maramuresenii au rezistat destul de bine in prima repriza, 1-0, horinca incercata inaintea partidei punandu-si amprenta asupra jucatorilor maramureseni in actul secund. 

Aceasta intalnire inedita din 16-imile Cupei Romaniei a debutat cu o serie de ocazii la poarta lui Pascu, eroul oaspetilor in cel putin doua randuri, dupa ce a anulat capul lui Prepelita (5') si sutul lui Cornel Rapa (10').

Pascu insa nu a mai putut interveni in minutul 19, cand Mihai Radut a prins spatiul portii cu un sut puternic din afara careului, foarte aproape de bara.

Dialogul dintre jucatorii Stelei si portarul Barsanei a continuat, cinci minute mai tarziu, Pascu scotand in corner lovitura de cap a fiului risipitor Mihai Costea.

Cu un sfert de ora inainte de pauza, Mihai Radut a ratat incredibil din cativa metri, dupa o centrare perfecta din banda a lui Paul Parvulescu.

Inceputul reprizei secunde a adus alte trei ocazii bune de a marca pentru Steaua, care a ratat rand pe rand prin Florin Costea, Neagu si nou-intratul Kapetanos.

In minutul 63, Kapetanos si-a trecut numele pe tabela de marcaj cu o scarita din marginea careului, fara sperante pentru portarul Avantului.

Doua minute mai tarziu, Mihai Costea si-a continuat seara mizerabila cu o noua executie prin care l-a adus pe Pascu in atentia cluburilor din ligile inferioare.

Radut a repetat executia din prima repriza, in minutul 69, cand a trimis in plasa de la mare distanta, si pe fondul unei greseli a portarului Barsanei.

Scorul final a fost stabilit de grecul Kapetanos, chiar inainte sa se indice de la margine cele trei minute de prelungire

STEAUA: Nita - Rapa, Bratu, Varela, Parvulescu - Prepelita (Tatu 46'), Neagu - Gabi Matei (Kapetanos 46'), Radut, Mitrita (Gradinaru 56') - Mihai Costea

Rezerve: Tatarusanu, Filip, Aldea, Tatu, Gradinaru, Kapetanos, Iancu

AVANTUL: Pascu - Cosa, Rahovan, Dancus, Dunca - Stefanca, P. Stan - Deac (Godjea 88'), Tiplea (M. Pop 83'), Ofrim - Marincean

Arbitru: Dan Grigore Botescu (Bucuresti); Asistenti: Ionut Marius Bobe (Videle) si Marius Florin Badea (Ramnicu Valcea).

Cartonase galbene: Fl. Costea 45+1'

Cartonase rosii: -



Steaua completeaza tabloul echipelor calificate in optimi, dupa 4-0 cu Barsana