La Liga

Recorduri pe care Messi inca nu le-a doborat

In doar cateva zile Lionel Messi a stabilit doua recorduri in fotbalul european, insa argentinianul mai are de atins si alte tinte la nivel mondial.

Decarul Barcelonei a devenit sambata cel mai bun marcator din istoria Primerei Division, devansandu-l pe Telmo Zarra, pentru ca marti seara sa se distanteze de Raul Gonzalez la trei lungimi in fruntea ierarhiei celor mai buni marcatori din istoria Ligii Campionilor.

Mai jos va prezentam cateva din recordurile pe care Messi (27 ani) inca nu le-a batut, iar pe unele cu siguranta nu mai are timp fizic nici macar sa le egaleze.

Spre exemplu, lui Messi ii va fi imposibil ca macar sa-l egaleze pe brazilianul Pele la numarul de Cupe Mondiale castigate (3). Argentinianul abia a disputat anul acesta si pierdut o finala, iar pentru a castiga trei astfel de trofee inseamna sa joace pana la 40 de ani.

De asemenea, Messi are sanse mici sa depaseasca numarul de goluri la Copa America, unde nu are decat doua reusite in doua editii (2007 si 2011). Argentinianul Norberto Mendez si brazilianul Zizinho au cate 17 goluri.

Un alt record greu de egalat de Messi este cel al numarului de goluri marcate pentru echipa nationala. Iranianul Ali Daei detine etalonul, cu 109 reusite intre 1993 si 2006, in timp ce Messi are doar 45 de reusite in 96 de selectii pentru Argentina.

La Cupa Mondiala argentinianul trebuie sa marcheze cel putin cinci goluri intr-un meci pentru a deveni egalul rusului Oleg Salenko, cel care a perforat poarta Camerunului in victoria 6-1 de la turneul final din 1994.

Messi a reusit cinci goluri intr-un meci de Liga Campionilor, 7-1 cu Leverkusen pe 7 martie 2012, dar imparte acel record cu alti 11 jucatori, ultimul fiind brazilianul Luiz Adriano de la Sahtior Donetk chiar in aceasta toamna.

Recordul de goluri marcate intr-un meci de Primera Division apartine lui Bilbao Bata (1930/31) de la Athletic Bilbao si Laszlo Kubala (1951/52) de la Barcelona, cei doi marcand cate sapte goluri intr-un meci de campionat.

Cu prima ocazie cand va mai disputa o finala de Liga Campionilor, Messi poate incerca doborarea recordului detinut de Ferenc Puskas. Acesta a marcat de patru ori in finala cu Eintracht Frankfurt din 18 mai 1960 si castigata de Real Madrid cu scorul de 7-3.



Recorduri pe care Messi inca nu le-a doborat