La Liga

Doua luni fara Messi

Leo Messi este fortat sa faca o pauza din fotbal pentru doua luni de zile. Anuntul a fost facut de Barcelona, luni, in urma unui examen medical ce a reliefat gravitatea accidentarii sale suferite la piciorul stang. Messi va face a doua parte a recuperarii in Argentina. Nu mai departe de acum doua saptamani, Messi sarbatoarea cu un gratar victoria din El Clasico.

Messi a suferit o ruptura a bicepsului femural a piciorului stang. El va incepe tratamentul la Barcelona, in Spania, si il va incheia la Buenos Aires, in Argentina.

El va pierde cel putin patru meciuri din campionatul Spaniei (Granada, Athletic, Villarreal si Getafe), doua etape de Liga Campionilor (Ajax la Amsterdam si Celtic la Barcelona) si prima runda din Cupa Spaniei n fata celor de la Cartagena. Leo ar trebui sa reapara in ultima etapa din tur, Atletico-Barca, pe 12 ianuarie 2014.

Este a patra leziune musculara pe care o sufera Messi in acest sezon. Si de fiecare data a fost ceva mai grav. Prima oara a fost in presezon, cand nu a jucat ultimul amical cu Malaga.

A doua a avut loc doua saptamani mai tarziu, in turul Supercupei Spaniei contra lui Atletico. Tot la piciorul stang, un hematom la bicepsul femural care l-a tinut o saptamana pe tusa si a pierdut sa joace cu Malaga.

Contra celor de la Almeria, pe 28 septembrie a cerut schimbarea din cauza unei leziuni la bicepsul femural al celuilalt picior. A avut nevoie de trei saptamani de pauza si a ratat meciurile cu  Celtic si Valladolid. A recunoscut atunci ca recuperara sa continua si ca nu este suta la suta apt.

Acum, in noiembrie, el s-a accidentat a patra oara si cel mai probabil nu va mai aparea pe teren in 2013.



Doua luni fara Messi