La Liga

Bale o ingroapa pe Barcelona cu o cursa demna de Usain Bolt

Suta de milioane de euro investita de Real Madrid in transferul lui Gareth Bale de la Tottenham a facut diferenta in finala Cupei Regelui Spaniei intre o echipa de luptatori, Real Madrid, si o formatie de “mingicari” fara orizont, FC Barcelona.

In absenta lui Cristiano Ronaldo, spectator de lux pe Mestalla din Valencia, Bale si-a asumat rolul de animator al ofensivei celor de la Real Madrid si, cu cinci minute inaintea intrarii in prelungiri, a tasnit ca fulgerul, nu chiar ca Usain Bolt dar ceva asemanator, din propria jumatate cu Alba in carca si a finalizat cu sut la coltul scurt.

Un gol senzational care a adus Cupa Regelui Spaniei pentru Real Madrid, o echipa reconstruita in acest sezon dupa chipul si asemanarea lui Carlo Ancelotti, un antrenor care a castigat fara drept de apel cu Gerardo Martino. Cat despre acesta din urma, debarcarea de pe Nou Camp este aproape dupa ce a ratat toate cele trei obiective in acest sezon.

Jocul a inceput cu un ritm alert, in viteza, cu faze la ambele porti pana in minutul 10 cand totul a culminat cu deschiderea scorului. Alves a pierdut un balon in jumatatea adversa, cei de la Real au montat rapid un triunghi de pase si Di Maria a marcat nu inainte de a-l fin intors pe toate fetele pe bietul Alba.

Barcelona a presat in cautarea golului egalizator, a avut mingea mare parte din timp, aproape cat in mandatul lui Guardiola, insa a lipsit eficienta. Catalanii au incercat mai intai sa se apropie cu un joc combinativ, pe jos, de poarta adversa, insa a lipsit imaginatia de la finalizare.

Asa s-a intamplat in minutul 20 cand Fabregas a patruns frumos pe stanga si a trimis la intalnire in fata portii pentru Neymar, insa brazilianul s-a prins mai greu de intentia colegului si a atacat tarziu mingea.

Lionel Messi, jucator despre care spaniolii spun ba ca este preocupat mai mult de Mondial, ba ca s-a plictisit si este demotivat, a dat semne ca este pe teren abia cu trei minute inaintea pauzei cu un sut peste poarta.

Bale a inceput in forta partea secunda si a tras un semnal de alarma la poarta lui Pinto in minutul 47, cand a sutat din alergare pe langa poarta catalana. 

Acelasi Bale avea sa rateze o si mai mare ocazie in minutul 54. Galezul a preluat pe piept in marginea careului advers si a sutat la cativa centimetri de poarta adversa.

Din nou Bale a aparut la finalizare in minutul 67, atunci cand chiar a trimis in poarta dupa un corner, insa reusita a fost anulata pentru fault in atac la Pinto.

Barcelona a restabilit egalitatea la faza imediat urmatoare in urma unei faze fixe de la coltul terenului. Xavi i-a asezat mingea pe frunte lui Bartra si fundasul titularizat in pofida unor probleme de sanatate a reluat in poarta pentru 1-1.

Formatia blaugrana a continua sa forteze si chiar a produs panica in careul advers in cateva randuri pana la cursa “fulgerului” Bale din minutul 85.

Acesta a primit la zece metri de linia de centru a terenului si a luat-o la sanatoasa pe langa Bartra si linia de margine a terenului. Galezul si-a pastrat mintea limpede si a finalizat cu sut la coltul scurt pe langa Pinto.



Bale o ingroapa pe Barcelona cu o cursa demna de Usain Bolt