Premier League

Soc in fotbalul englez: Moyes, dat afara de la Manchester United

David Moyes, omul care l-a inlocuit pe legendarul Sir Alex Ferguson la Manchester United, a fost dat afara marti dimineata.

Stire in curs de redactare.

David Moyes a petrecut doar 10 luni ca antrenor la Manchester United, veni in locul lui Sir Alex Ferguson pe Old Trafford.

Clubul refuzase luni sa comenteze o posibila indepartare a lui Moyes inainte de finalul sezonului.

Moyes, in varsta de 50 de ani, fusese ales ca succesor al lui Ferguson, retras vara trecuta dupa 26 de ani petrecuti pe banca lui United si semnase un contract valabil pe sase ani.

Clubul a trimis un comunicat oficial in care scrie: "Dorum sa ii multumim pentru munca depusa, onestitatea si integritatea pe care le-a aratat in aceasta pozitie".

United se afla pe locul 7 in clasament, cu patru etape ramase din campionat si va inregistra cele mai putine puncte acumulate intr-un sezon de Premier League.

Cu Moyes, United a pierdut sase meciuri acasa, invinsa pe Old Trafford si in Cupa de Swansea.

Dezastrul de la Manchester United, in cifre

- Eliminata in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, de  Bayern Munchen

- Invinsa in semifinalele Cupei de Ligii de Sunderland

- A pierdut acasa cu Swansea in  a treia runda a Cupei Angliei

- Cinci puncte obtinute din 24 posibile contra celor patru echipe de top din Premier League, Liverpool, Chelsea, Manchester City si Arsenal

- Infrangerea cu Everton a confirmat ca United nu va paticipa in Liga Campionilor pentru prima oara in ultimele 18 sezoane.



Soc in fotbalul englez: Moyes, dat afara de la Manchester United