Premier League

Primul dus rece al sezonului pentru Manchester United

Revenita in grupele Ligii Campionilor dupa dubla victorie cu belgienii de la Club Brugge, echipa Manchester United a suferit prima infrangere a sezonului in Premier League.

O infrangere care vine devreme, in etapa a 4-a, dupa un meci pe care trupa lui Van Gaal l-a avut in mana pana la un anumit punct.

Spaniolul Mata deschisese scorul imediat dupa pauza si United se indrepta spre un succes care sa o mentina in plasa rivalei locale Manchester City.

Gazdele de la Swansea au intors insa rezultatul spectaculos, cu doua goluri in opt minute, Ayew si Gomis punctand pentru un 2-1 care urca gruparea galeza pe patru in clasament, cu 8 puncte, chiar in fata lui United, echipa cu 7 puncte.

“Am controlat meciul timp de 85 de minute, dar l-am pierdut in celelalte cinci, ceea ce nu este tocmai admisibil. Am uitat sa strangem spatiile datorita faptului ca am fost prea dominatori, dar trebuie sa invatam din aceasta lectie. Mi-a placut fotbalul aratat de noi, dar avem nevoie de rezultate si din pacate am pierdut din nou”, a fost reactia managerului Louis van Gaal dupa meciul cu Swansea.

Pentru United in ultima perioada cei de la Swansea s-au dovedit un fel de sperietoare, acestia castigand patru din ultimele cinci meciuri disputate in toate competitiile.

Wayne Rooney, marcator al unui hattrick in returul cu Brugge, nu a mai marcat de zece meciuri in Premier League (864 minute), fiind la a doua astfel de serie negativa dupa cea pe care a avut in 2003 pe cand evolua la Everton.

Lider la zi in Premier League cu punctaj maxim este Manchester City (12 puncte), urmata de revelatiile startului de sezon, Crystal Palace (9) si Leicester City (8).



Primul dus rece al sezonului pentru Manchester United