Premier League

Jurgen Klopp este oficial antrenorul lui Liverpool: "Cea mai mare provocare din fotbal"

Germanul Jurgen Klopp a devenit de joi seara oficial noul antrenor al echipei engleze FC Liverpool, una dintre cele mai titrate formatii din fotbalul european.

In varsta de 48 ani, Klopp si-a pus semnatura pe un contract valabil trei sezoane si pentru care va incasa 15 milioane de lire sterline, anunta presa engleza.

Misiunea lui Klopp nu se anunta deloc una usoara, Liverpool fiind lasata de Brendan Rodgers pe locul 10 in clasament, cu o zestre de doar 12 puncte in primele opt etape.

“Nu am fost niciodata un tip pentru misiunile usoare. Aceasta este cea mai mare provocare in fotbal si este cel mai interesant job din lumea fotbalului”, a spus Klopp pentru postul de televiziune al clubului de pe Merseyside.

Klopp a mai facut apel la rabdare si a spus ca pentru inceput va avea o discutie cu jucatorii pentru a gasi un punct comun pentru rezolvarea situatiei.

“Citesc prin ziare ca ne aflam intr-un dezastru, dar nu suntem decat la sase puncte de liderul campionatului”, a mai spus Klopp.

Una dintre cele mai carismatice figuri din fotbalul ultimilor ani, Klopp s-a remarcat ca jucator in tricoul lui Mainz intre 1989 si 2001, club la care si-a inceput cariera de antrenor pentru un mandat de sapte ani.

Din 2008 a preluat-o pe Borussia Dortmund, echipa pe care a readus-o pe culmile gloriei in Bundesliga si Europa. Doua titluri la rand a obtinut Klopp cu BVB in 2011 si 2012, Cupa Germaniei in 2012 si alte trei Supercupe ale Germaniei, in 2008, 2013 si 2014.

De asemenea a calificat-o pe Borussia Dortmund in finala Ligii Campionilor sezonul 2012-2013, pierzand ultimul act pe Wembley in fata celor de la Bayern Munchen.

Jurgen Klopp va debuta oficial pe banca lui Liverpool in Premier League intr-un meci cu Tottenham programat in deplasare pe 17 octombrie de la 14:45.

Primul derby va fi cu Chelsea, tot in deplasare, pe 31 octombrie si tot intr-o zi de sambata la aceeasi ora.



Jurgen Klopp este oficial antrenorul lui Liverpool: "Cea mai mare provocare din fotbal"