Fotbal

TVR pierde EURO 2016

Postul tv Dolce Sport a anuntat luni ca va transmite tot turneul final de fotbal EURO 2016, iar peste o jumatate dintre meciuri se vor vedea doar la ei. TVR nu va putea acoperi evenimentul pentru intreaga tara, iar acest lucru vine la doi ani dupa scandalul in care tot Dolce Sport luase de la TVR o parte dintre meciurile de la EURO 2012, ceea ce a generat un scandal urias la acel moment.

Toate cele 51 de partide de la EURO 2016 se vor vedea pe Dolce Sport. 28 dintre acestea vor fi in regim de exclusivitate. Restul de 23 de meciuri vor fi probabil vazute si pe alte canale.

Televiziunea Romana a pierdut astfel drepturile pentru aceasta competitie, asa cum se vorbea in piata.

Este pentru a doua oara cand postul Dolce Sport va transmite un turneu final, dupa scandalul din anul 2012, cand acest canal privat a reusit sa ia 12 partide de la EURO 2012, de la TVR. La acel moment s-a spus ca TVR a cedat catre Dolce Sport o parte dintre meciurile de la EURO 2012, dar si Jocurile Olimpice de Iarna 2012, contra sumei de 4 milioane de euro. TVR ar fi platit pentru ele 20 de milioane. La acel moment la Dolce Sport erau angajate persoane care avusesera relatii apropiate cu TVR si au existat banuieli ca a existat o intelegere obscura.

In urma acelui scandal, TVR a continuat sa transmita EURO 2012, desi meciurile ar fi urmat sa se vada doar pe Dolce Sport. 

In 2014, lucrile par a se fi facut mai clar. TVR afirma ca nu detine banii pentru a cumpara drepturile de la EURO 2016, asa ca acestea au fost luate din prima de Dolce Sport.



TVR pierde EURO 2016