Liga 1

Voluntari si Botosani deschid etapa a 5-a cu o remiza. A patra pentru ilfoveni

Pe o caldura dezarmanta FC Voluntari si FC Botosani au dat, vineri dupa-amiaza, startul etapei cu numarul 5 din Liga 1, o runda care va fi incheiata de marele derby Steaua-Dinamo.

Cele doua echipe au incheiat la egalitate, scor 1-1, la capatul unui meci care nu a excelat din punctul de vedere al calitatii, dar nici nu se poate spune ca  a fost slab. 

Botosenenii au deschis scorul in minutul 19 prin argentinianul Gonzalo Cabrera, jucator aflat la prima sa reusita in Liga 1.

Cabrera a combinat cu Roman in careul advers si a gasit coltul lung cu un sut cu piciorul stang. O faza frumoasa a jucatorilor pregatiti de Leo Grozavu.

Gazdele au trecut pe langa egalare patru minute mai tarziu, cand Achim a reluat cu capul alaturi din marcajul lui Ngadeu.

Acelasi Cabrera avea sa iasa la rampa inaintea pauzei cu un voleu din interiorul careului, mingea intrand in poarta daca Achim nu se opunea pe directia acesteia.

Egalarea s-a produs in minutul 65 dintr-o faza fixa. Fostul stelist Parvulescu a fost busculat in marginea careului si Adrian Balan, fotbalist care a evoluat la Voluntari si in Liga 3, a executat magistral la vinclu. Primul sau gol in prima liga, o reusita sarbatorita indelung de atacantul ilfovenilor.

Fiecare dintre cele doua echipe au ratat golul victoriei in prelungirile partidei. Mai intai gazdele prin Zaharia care, scapat pe contraatac singur cu portarul Iliev, a sutat in plasa laterala.

Apoi, la ultima faza a meciului, Croitoru a trimis in zidul advers direct din lovitura libera.

Daniel Pancu a debutat la FC Voluntari intr-un meci oficial, fostul rapidist intra in minutul 59 in locul lui Calintaru.

Pancu si-a aratat insa limitele la o minge pe stanga, cand a pierdut net sprintul in fata lui Ngadeu.

Dupa primele cinci etape ambele echipe cauta in continuare prima victorie si raman vecine de clasament. Voluntari a ajuns la patru puncte din tot atatea remize, in timp ce Botosani are trei puncte din tot atatea remize si doua infrangeri.

FC Voluntari: Balauru - Zaharia, Achim, Novakovici, Parvulescu - Novac, Maftei - Grigore (Todoran '46), Kone, Calintaru (Pancu '60) - Balan (Valceanu '77). Antrenor: Bogdan Vintila

FC Botosani: Iliev - Dimitrov, Ngadeu, Miron, Acsinte - Vasvari, Costin, Cabrera (Croitoru '73) - Batin, Roman (Neziri '83), Martinus (Browne '55). Antrenor: Leo Grozavu.

Cartonas galben: Todoran '75

Arbitri: Horatiu Fesnic (central) - Mircea Orbulet, Alexandru Cerei (asistenti) - Sorin Antonie (rezerva)

sursa foto: facebook.com/VoluntariFC


Voluntari si Botosani deschid etapa a 5-a cu o remiza. A patra pentru ilfoveni