Liga 1

Viitorul urca pe primul loc in Liga 1 dupa victoria cu Petrolul

Gheorghe Hagi are toate motivele sa fie bucuros dupa ce echipa pe care o patroneaza si antreneaza, Viitorul Constanta, a urcat sambata seara pe primul loc in clasamentul din Liga 1.

Viitorul a invins Petrolul pe teren propriu, cu 1-0, printr-un gol senzational marcat de Razvan Marin direct din lovitura libera.

Acesta a trimis aproape de vinclu in minutul 55, dupa ce in debutul meciului il inlocuise pe accidentatul Florin Tanase.

Prima repriza a meciului de la Ovidiu nu a excelat in ocazii de poarta. Cei de la Viitorul au avut mai mult initiativa, dar fara sa-si creeze sanse clare de finalizare.

Prima ocazie a gazdelor a venit chiar la ultima faza a primei reprize in urma unui corner de pe stanga. Boli a scos in afara careului pentru sutul lui Nicolita si acesta a trimis pe jos in afara terenului.

In partea secunda cei de la Viitorul au trecut la ofensiva totala si in primele minute au sufocat defensiva Petrolului cu un joc foarte dens.

Mitrea a sutat pe langa poarta dupa o lovitura libera batuta scurt de Ianis Hagi, dupa care a venit golul lui Marin. Sutul acestuia de la aproximativ 30 de metri l-a lasat fara nicio reactie pe goalkeeper-ul Petrolului si Pecancha este unul dintre portarii experimentati din Liga 1.

Petrolul a incercat sa replice imediat si dupa sase minute de la deschiderea scorului ploiestenii au avut o sansa buna. Tamuz a scapat cu fata la poarta si mingea la picior. Acesta a sutat din 20 metri cu dreptul si mingea s-a dus alaturi. Prima sansa mare pentru Petrolul.

Doua minute mai tarziu a fost randul gazdelor sa treaca pe langa gol, iar in prim plan s-a aflat Ianis Hagi. Finalizarea acestuia a fost una slaba, capitanul Viitorului nereusind sa-si calibreze sutul.

Tamuz a mai ratat o sansa mare in minutul 66 singur cu Rimniceanu, insa portarul gazdelor a blocat cu piciorul.

Viitorul ar fi putut inchide meciul inca din minutul 75, cand Mitrea a zguduit transversala cu un sut din lovitura libera, pentru ca in minutul 84 Achim sa treaca si el pe langa gol din doar cativa metri.

Cu 23 de puncte din 12 etape, Viitorul a trecut pe primul loc avand doua puncte avans fata de Astra Giurgiu dar si un meci mai mult disputat. Petrolul ramane pe ultimul loc, cu 2 puncte.



Viitorul urca pe primul loc in Liga 1 dupa victoria cu Petrolul