Liga 1

Viitorul urca in clasament dupa victoria de la Botosani

A doua victorie la rand in Liga 1 pentru Viitorul Constanta, echipa care s-a impus cu 2-1 pe terenul lui FC Botosani, vineri seara, in prima partida a etapei a 8-a.

Chitu a deschis scorul in minutul 13 la o excelenta cursa singur cu portarul la pasa lui Benzar. Atacantul formatiei lui Gheorghe Hagi l-a driblat pe portarul Plament Iliev si a trimis in poarta goala.

Botosaniul a egalat cu sase minute inaintea pauzei prin Istvan Fulop cu o reluare din interiorul careului, acesta ajungand la sapte goluri in opt etape.

Echilibrul numeric al partidei s-a rupt la sapte minute dupa pauza, dupa ce Miron a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat. Pe primul il luase in minutul 24.

Viitorul s-a instalat in jumatatea adversa in cautarea golului doi si acesta a fost reusit de Nimely cu un sfert de ora inaintea finalului dintr-o centrare a lui Benzar.

O singura infrangere suferisera moldovenii in ultimele opt jocuri disputate in Liga 1 pe teren propriu, 0-2 cu Steaua, iar in cinci dintre cele opt meciuri au marcat cel putin trei goluri. Seria pozitiva a fost oprita de Viitorul.

Viitorul a obtinut doar al doilea succes afara din ultimele zece meciuri in Liga 1, dupa 1-0 cu FC Voluntari in chiar prima etapa a noului sezon, pe 22 iulie.

FC Botosani si Viitorul se mai intalnisera de sase ori in Liga 1, aceasta fiind doar a doua victorie pentru echipa dobrogeana. Botosani are doua succese, iar alte trei meciuri s-au incheiat nedecis.

FC Botosani ramane pe doi in clasament, cu 13 puncte, dar Viitorul a reusit sa egaleze la puncte formatia lui Leo Grozavu. De asemenea 13 puncte are si CS Universitatea Craiova, echipa care primeste duminica vizita celor de la Concordia Chiajna.



Viitorul urca in clasament dupa victoria de la Botosani