Liga 1

Viitorul pe podium in Liga 1 dupa a treia victorie consecutiva

Echipa lui Gheorghe Hagi, Viitorul, a bifat luni seara a treia victorie la rand in Liga 1 si a urcat pe podium in Liga 1 la egalitate de puncte cu Dinamo si la un punct in spatele liderului Astra Giurgiu.

Viitorul s-a impus cu 3-1 pe teren propriu in fata celor de la Concordia Chiajna, prin golurile marcate de Tanase, Nedelcu si Chitu, pentru oaspeti reducand din diferenta Serediuc.

Ianis Hagi, pentru al doilea meci consecutiv capitanul echipei Viitorul, a ratat un penalty la scorul de 2-0.

Tot dintr-o lovitura de la 11 metri au deschis scorul gazdele, in minutul 6, cand Tanase a transformat penalty-ul obtinut de Nedelcu.

Concordia a ratat sansa egalarii dupa doar doua minute, cand Bucurica a trimis in bara cu un sut din afara careului.

Echilibrul numeric al partidei a fost rupt in minutul 19, cand Bruno Madeira a primit al doilea galben si a luat drumul vestiarelor.

Nedelcu avea sa majoreze avantajul celor de la Viitorul cu sase minute inaintea pauzei, cu un sut din afara careului care l-a surprins pe Matache.

In partea secunda, Viitorul a mai primit o lovitura de la 11 metri la hentul comis in suprafata de pedeapsa de Constantinescu. Decizie cat se poate de justa a centralului Marcel Barsan.

Ianis Hagi si-a asumat responsabilitatea executiei, dar Matache a intuit intentiile tanarului jucator si a respins cu o mana.

Cei de la Viitorul s-au crezut prea devreme invingatori si au avut parte de un final cu emotii, mai ales dupa ce Serediuc a redus din diferenta cu un sut spectaculos la coltul lung in minutul 74.

Aurelian Chitu, atacantul care a cochetat si cu fotbalul francez de Ligue 1, a adus insa linistea in tribune la capatul unui actiuni personale cu doua minute inaintea finalului.

FC Viitorul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Rimniceanu - Benzar (54 Nicolita), Hodorogea, Mitrea, Ganea - Filip, Nedelcu, Marin - I. Hagi (63 Gavra), Tanase (46 Chitu), Aganovic.
Rezerve neutilizate: Buzbuchi - Gavra, Ciupe, Mitache, Achim.

Concordia Chiajna (antrenor Marius Baciu): Matache - Barboianu, L. Ion, Tincu, Bucurica (59 Vagner) - B. Madeira - Purece, Giurgiu, Cristescu, Constantinescu (53 Serediuc) - Tara (46 Pena).
Rezerve neutilizate: Iacob - Ciobanu, Pana, Chiacu.

Au arbitrat: Marcel Birsan - Daniel Mitruti, Gabriel Barjac; rezerva: Ionut Coza.



Viitorul pe podium in Liga 1 dupa a treia victorie consecutiva