Liga 1

Viitorul isi consolideaza locul pe podium dupa 2-0 in deplasare cu ASA Tg.Mures

Echipa lui Gheorghe Hagi a castigat, vineri seara, cu 2-0 pe terenul codasei ASA Tg.Mures intr-un meci din etapa a 17-a din Liga 1.

Viitorul a transat disputa inca din prima repriza, cand a marcat prin Marin din penalty si Nimely, acesta ratand alte cateva ocazii clare de a majora avantajul oaspetilor.

Chitu a obtinut in minutul 23 lovitura de la 11 metri in duel cu Mendy si Marin a transformat lovitura de la 11 metri cu un sut in forta.

Nimely s-a intrecut apoi in ratari dintre cele mai mari. Mai intai a fost blocat de Mingote dupa o demarcare in partea stanga, pentru ca in finalul reprizei sa incerce un lob intuit de portarul muresenilor.

Din cornerul rezultat cei de la Viitorul si-au dublat avantajul prin Boli, jucator care a reluat decisiv cu capul din sase metri.

Imediat dupa gol cei de la Viitorul au ratat incredibil sansa golului trei prin acelasi Nimely. Singur cu portarul acesta a trimis peste poarte din doar cativa metri.

Partea secunda a debutat de asemenea cu o mare ratare din partea lui Nimely. Excelent gasit in careu de o centrare din dreapta, atacantul liberian a trimis in bara, in conditiile in care avea si varianta unei pase in lateral pentru Coman.

Viitorul a jucat pana la final la conservarea rezultateului, iar cei de la ASA au ratat cea mai mare ocazie a lor in minutele de final la sutul lui Morar din lovitura libera respins in corner de Rimniceanu.

Cu acest succes echipa lui Hagi ajunge la 30 de puncte si egaleaza in clasament pe Universitatea Craiova, ocupanta locului al doilea.

ASA ramane cu o singura victorie pe teren propriu in ultimele 13 jocuri in campionat, 2-1 cu Dinamo (12.09.2016), in rest au trei remize si zece partide pierdute.

Viitorul ajunge la patru succese in deplasare in acest sezon de Liga 1. Echipa lui Hagi mai are un egal si patru esecuri pe teren strain.

ASA si Viitorul s-au intalnit de sapte ori in campionat pana acum, de trei ori s-au impus elevii lui Hagi, un joc s-a incheiat cu victoria muresenilor, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Hagi ramane neinvins in disputele cu Alexa, ajungand la trei victorii in fata “Chirurgului”.

ASA Targu Mures: Mingote - G. Matei, Cordos (Kuku '46), M. Constantin, Dobrosavlevici, Mendy - Morar, Iacobovici, Deaconu (Candrea '46) - Zicu, Surdu (Petris '68). Antrenor: Dan Alexa.

Viitorul: Rimniceanu - Benzar, K. Boli, Tiru, C. Ganea - Carp, R. Marin, Daniel Lopez (S. Radoi '84) - Chitu (Cicaldau '84), F. Coman (Purece '78), Nimely. Antrenor: Gheorghe Hagi.



Viitorul isi consolideaza locul pe podium dupa 2-0 in deplasare cu ASA Tg.Mures