Liga 1

Viitorul castiga la Timisoara si revine pe locul doi in Liga 1

Victorie mare obtinuta de Viitorul Constanta, sambata seara, pe terenul celor de la ACS Poli Timisoara in etapa a 21-a din Liga 1.

Un succes cu 2-1 adus de dubla veteranului Florin Cernat si cu cele trei puncte obtinute pe Bega echipa lui Gheorghe Hagi revine pe locul doi in clasament, profitand de infrangerea celor de la Pandurii Tg.Jiu (0-3 cu FC Botosani).

Mai mult decat atat, Viitorul se apropie la un singur punct de liderul Astra Giurgiu, formatie care are un meci extrem de greu la Iasi, unde formatia locala CSMS se afla in lupta pentru playoff.

Viitorul a deschis scorul la Timisoara printr-un penalty transformat magistral de Cernat, penalty obtinut la centrarea lui Ganea si pe care Ovidiu Hategan a vazut-o ca fiind oprita cu mana de Belu.

Timisoara ar fi putut egala dupa doar patru minute, dar Elek a nimerit stalpul din dreapta al portii aparate de Buzbuchi. Portarul celor de la Viitorul n-avea nicio sansa in pofida unui plonjon de manual.

Chiar si asa, cu trei minute inaintea finalului de repriza banatenii au restabilit egalitatea la o faza care nu anunta nimic. Curtean a trimis din stang si Zicu a deviat cu sansa in poarta pentru 1-1.

Echilibrul a fost din nou rupt la numai doua minute dupa pauza. Nicolita a pasat decisiv printre fundasii centrali adversi, iar Cernat a finalizat in stil de mare jucator.

Pana la final cei de la Timisoara au cautat egalarea, dar Viitorul a tinut cu maturitate de rezultat si astfel formatia din Constanta obtine a 11-a victorie a sezonului.

ACS Poli: Kirschstein - Belu, Luchin, Cinu, D. Popescu - Llorente, Ov. Popescu (Sarmov '77) - Hernandez (Barbut '62), Zicu (Rufino '72), Curtean - Elek. Antrenor: Florin Marin

FC Viitorul: Buzbuchi - Benzar, Boli, Hodorogea, Cr. Ganea (Mitrea '66) - Vl. Achim, I. Filip, Aganovici - Nicolita, Cernat (Tiru '81), Tanase (Chitu '72). Antrenor: Gheorghe Hagi

Cartonase galbene: Llorente '90 / Hodorogea '9, Nicolita '40

Arbitri: Ovidiu Hategan - Octavian Sovre, Gabriel Barjac - Dorian Miclosin.



Viitorul castiga la Timisoara si revine pe locul doi in Liga 1