Liga 1

Victorie cu scandal a Botosaniului la Targu Jiu

FC Botosani a invins Pandurii in deplasare, scor 2-1, la capatul unui joc in care centralul Adrian Cojocaru a indicat punctul cu var in doua randuri, insa a revenit asupra unei decizii, impotriva gazdelor, care au expediat peste 30 de suturi spre poarta lui Vasile Curileac. Botosanenii au tras de patru ori pe spatiul portii, cu Paul Batin si Gabriel Vasvari in rol de marcatori. Erico a egalat pentru Pandurii in startul reprizei a doua.

Lituanianul Matulevicius a irosit primele ocazii de gol ale gazdelor, in minutele 3 si 6, dupa un sut simplu pentru Curileac, urmat de o reluare imprecisa cu capul, din 4-5 metri, la o centrare primita de pe dreapta.

In minutul 13, Cristi Danci a tras primul cartus al Botosaniului. Mingea a muscat gazonul in fata lui Razvan Stanca, care a retinut cu oaresce probleme din cauza faptului ca suprafata de joc fusese udata inainte de meci.  

La mijlocul primei reprize, Momcilovic a trecut foarte aproape de deschiderea scorului. Dan Nistor a executat perfect o lovitura de colt, insa sarbul din lotul Pandurilor a finalizat aproape razant cu stalpul din dreapta lui Curileac.

FC Botosani a modificat tabela stadionului "Tudor Vladimirescu", in minutul 31, prin Paul Batin. Patache a initiat un contraatac, iar Hadnagy a pasat ideal pentru Batin, care a agitat plasa portii cu latul din preajma careului mic.

Prima repriza s-a incheiat cu o faza litigioasa in careul gorjenilor. Initial, arbitrul Adrian Cojocaru a sanctionat cu lovitura de pedeapsa un posibil hent comis in careu Ngadeu. Galateanul s-a razgandit insa dupa o discutie purtata cu asistentul Stelian Slabu.

De cinci minute au avut nevoie cei de la Pandurii pentru a restabili egalitatea in partea secunda. Centrarea lui Nistor, de pe dreapta, a traversata= careul advers si a ajuns la Erico, care a facut 1-1 printr-o executie imparabila.

In minutul 60, Shalaj a patruns in careu cu mingea la picior si a trimis pe langa poarta lui Curileac, iesit undeva la 6-7 metri pentru a-i inchide unghiul elvetianului.

Feiz Shamsin a fost blocat incredibil de Curileac, spre final, dupa o lovitura de cap din apropiere.

La urmatorul atac, Ivanovici a cazut in suprafata de pedeapsa dupa un contact cu Viorel Nicoara, iar centralul a indicat punctul cu var pentru a doua oara. De aceasta data la insistentele tusierului Stelian Slabu. Vasvari a executat tehnic, fara sperante pentru Stanca.

Pandurii: Stanca - Pleasca, Erico, Momcilovici, Ungurusan - Nistor (Predescu 79), Elton da Silva, Anton - Buleica (Shamsin 73), Matulevicius (Nicoara 73), Shalaj

FC Botosani: Curileac - Patache, Ngadeu, Tincu, Browne - Fulop, Danci, Vasvari - Ngankam (P. Ivanovici 32), Hadnagy (Croitoru 67), Batin

Arbitru: Adrian Cojocaru (Galati)

Cartonase galbene: Matulevicius 16, P. Anton 42, Ungurusan 88, Elton 90/ Ivanovici 45+3, Fulop 89, Danci 90, Curileac 90+4

Cartonase rosii: -

Stadion: Tudor Vladimirescu (Targu Jiu)



Victorie cu scandal a Botosaniului la Targu Jiu