Liga 1

Victorie bulgareasca pentru Craiova la Targu Mures

Universitatea Craiova o egaleaza pe Steaua in fruntea clasamentului din Liga 1 dupa victoria cu 2-0 (1-0) obtinuta, sambata seara, in deplasare cu penultima clasata ASA Tg.Mures. In ultimele zece meciuri Stiinta are sase victorii si trei egaluri, singurul rezultat negativ fiind infrangerea cu Steaua de pe Arena Nationala.

Cele doua goluri ale Stiintei au fost marcate de jucatori din Bulgaria. Mai intai Popov a deschis scorul in prima repriza cu o lovitura de cap din centrarea lui Zlatinsky din corner.

In partea secunda a venit randul lui Zlatinksy sa-si treaca numele pe lista marcatorilor, acesta transformand o lovitura de la 11 metri obtinuta de Andrei Ivan in minutele de final.

Cu acest succes Universitatea Craiova ajunge la cota 30 de puncte si o egaleaza pe Steaua in fruntea clasamentului, cu mentiunea ca formatia pregatita de Laurentiu Reghecampf are un meci mai putin disputat si va juca duminica seara cu Viitorul pe Arena Nationala.

In pofida presiunii puse de gruparea din Banie pe Steaua, antrenorul Laurentiu Reghecampf a declarat sambata ca nu-si face griji.

"N-am de ce sa ma tem de Craiova, n-avem niciun motiv. Suntem pe primul loc, avem toate atuurile de partea noastra. Va incepe playoff-ul, vor fi meciuri importante si mereu am castigat meciurile cu miza", a spus Reghecampf intr-o conferinta de presa.

Prima repriza

Zlatinsky a ratat prima ocazie a Craiovei in minutul 10, cand l-a incercat pe portarul Mingote cu un sut in forta din afara careului. Acesta a reusit sa respinga in lateral, dupa care la opt minute distanta cei doi au fost protagonistii unei faze similare.

Deschiderea scorului s-a produs pe fondul dominarii din partea Universitatii Craiova la o faza fixa de la coltul terenului. Zlatinsky a trimis cu interiorul in sase metri si Popov a reluat decisiv cu capul.

Echilibrul numeric al meciului s-a rupt in minutul 37, cand Gabi Muresan a primit direct cartonasul rosu pentru intentia de a-l lovi prea ca la tara, si aici nu exageram cu nimic prin aceasta afirmatie, pe Zlatinsky.

Un cartonas acordat mai mult pentru intentie lovirii adversarului decat pentru lovitura in sine. O actiune de fotbal judetean din partea lui Muresan, un jucator care nu se afla la prima abatere de acest gen.

Gazdele au ratat cea mai mare ocazie in minutul 40, cand Morar l-a surprins pe Calancea cu un sut direct din lovitura libera. Mingea a cazut pe transversala.

Repriza a doua

Craiova a cautat sa se desprinda in partea secunda si a controlat jocul, fara insa a-si crea mari ocazii de gol.

Baluta a trimis in fata portii pentru reluarea lui Mazarache in minutul 49, dar portarul Mingote a intins o mana salvatoare.

Popov a iesit accidentat in minutul 72, dupa care Mingote s-a opus cu o alta interventie inspirata.

Ivan a obtinut lovitura de la 11 metri in minutul 88 intr-un duel cu Deaconu, penalty-ul fiind transformat cu siguranta de Zlatinsky.

foto: facebook.com/CSUCOfficial



Victorie bulgareasca pentru Craiova la Targu Mures