Liga 1

Universitatea Craiova se impune in fata lui Dinamo si ramane in urmarirea liderului

Bucurie de nedescris pentru Gigi Multescu si cei cateva mii de suporteri ai Stiintei care au indurat frigul luni seara la Turnu Severin. Universitatea Craiova a invins-o pe Dinamo, cu 2-1, si se apropie la trei puncte de liderul Steaua.

Andrei Ivan a deschis scorul la zece minute dupa pauza cu o super executie din interiorul careului la capatul unei patrunderi din dreapta. Perla Craiovei a incercat sa centreze spre bara a doua, dar i-a iesit un lob de mare efect si mingea a intrat in poarta usor deviata de Hanca.

Craiova a continuat sa joace cu entuziasm, dar Mazarache si apoi Rocha au ratat golul desprinderii. Dinamo, cu un joc modest in prima parte a meciului, cand portarul Branescu a avut doua interventii decisive la suturile lui Baluta (min.5) si Kay (min.30).

Egalarea lui Dinamo a venit in minutul 61 din piciorul lui Hanca, dupa ce cateva secunde mai devreme Rotariu ratase in situatie de unu la unu cu portarul Calancea.

Juvetii au revenit in ofensiva si Madson a luat la tinta bara din dreapta a portii lui Branescu in minutul 65, dupa care cinci minute mai tarziu Briceag a adus golul victoriei pentru Universitatea Craiova. O centrare cu interiorul din partea stanga si mingea l-a pacalit pe Branescu. Kay a atacat acolo coltul scurt si l-a derutat pe portarul dinamovist.

In minutul 77 portarul Calancea a respins in lateral sutul lui Busuladzic, dupa care Craiova a facut pasul inapoi pentru a conserva rezultatul. Dinamo a presat in ultimele minute, a avut un corner si o lovitura libera, dar n-a reusit sa mai ameninte poarta oltenilor.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Acka, Kay Silveira, Vatajelu - Popov (Madson 57, Kelic 75), Zlatinski - A. Ivan, Nuno Rocha, Baluta - Mazarache (Bancu 80). Antrenor: Gheorghe Multescu.

Dinamo: Branescu – Corbu, Nedelcearu, Maric, St. Filip – Hanca (Nemec 72), Busuladzic, D. Nistor – D. Rotariu (Mahlangu 86'), Gnohere, V. Lazar (Patrick Petre 80). Antrenor: Ioan Andone.

Cartonase galbene: Baluta 49' / Filip 31".

Arbitri: Balaj Pavel Cristian (Baia Mare), Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), Nagy Miclos Istvan (Cluj-Napoca); rezerva: Calin Iulian (Stefanesti).

foto: csuc.ro



Universitatea Craiova se impune in fata lui Dinamo si ramane in urmarirea liderului