Liga 1

Universitatea Craiova in pierdere de turatie. A doua infrangere consecutiva pentru olteni

CSM Poli Iasi, una dintre echipele aflate in suferinta in acest sezon de Liga 1, si-a vazut de fotbal si a invins-o pe Universitatea Craiova, echipa de pe locul secund, cu 2-1, dupa un meci viu disputat in Copou.

Gazdele au trecut repede peste faza de tatonare si au modificat tabela dupa doar sase minute prin sutul lui Ciucur din interiorul careului. O minge trimisa la vinclu in urma unui corner, primul al meciului pentru gazde.

Craiova s-a aruncat in atac, dar juvetii s-au intrecut in ratari dintre cele mai mari, prima dintre acestea in minutul 16, cand Nuno Rocha si Bancu n-au reusit sa trimita mingea in poarta din doar cativa metri.

Iesenii au replicat dupa doar doua minute prin tanarul atacant Moldovan, o solutie de forta majora gasita de Eugen Neagoe confruntat cu numeroase indisponibiliati, mingea trimisa de acesta pe jos fiind deviata in corner de un aparator al oaspetilor.

Cu 11 minute inaintea pauzei oltenii iroseaua o ocazie rarisima la o faza confuza in careul advers. Acka si Mazarache nu au reusit sa trimita pe poarta din pozitii favorabile.

In cele din urma Craiova a egalat in finalul primei reprize printr-un sut spectaculos al lui Baluta aproape de vinclu.

Cele trei puncte au ramas in cele din urma la Iasi dupa un penalty transformat in minutul 71 de Bole, dupa un fault comis de Popov in duel cu Cretu.

Pentru Craiova este doar a doua infrangere in deplasare in ultimele sase meciuri jucate afara, iar cu acest succes CSM Poli Iasi obtine a patra victorie contra celor de la CSU, egaland practic scorul la intalniri directe dupa opt confruntari.

Craiova, echipa care ameninta pozitia de lider a Stelei, ajunge la a doua infrangere consecutiva si se poate vorbi de o criza a rezultatelor in Banie.

CSM Poli Iasi: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frasinescu, Sato – Ciucur (39 Ciuca), Cretu, V. Gheorghe, Bole – Badic (58 Tiganasu), Moldovan (73 Danale). Rezerve: Hotoboc, Dodan, Piccioni, Saric. Antrenor: Eugen Neagoe.

Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Popov, Acka, Vatajelu – Bancu (40 Rambe), Zlatinski, Baluta – Ivan, Mazarache (78 Surugiu), Nuno Rocha (72 Mateiu). Rezerve: L. Popescu, Vladoiu, Kelic, Petre. Antrenor: Gheorghe Multescu.

Arbitri: Balaj Cristian, Artene Ovidiu, Nicoara Marius. R: Andrei Florin



Universitatea Craiova in pierdere de turatie. A doua infrangere consecutiva pentru olteni