Unirea Urziceni

Tavi Grigore explica decaderea Urziceniului

Cu Octavian Grigore pe banca tehnica, Unirea Urziceni a reusit în tur sa învinga Steau, Dinamo si sa tina în sah Poli Timisoara. Acum, vicecampioana en-titre abia a reusit sa realizeze baremul de 25 de puncte. Liber de contract, antrenorul sustine ca formatia ialomiteana a reprezentat în ultimii ani „farmecul fotbalului” în Liga 1, informeaza cotidianul Puterea.
Puterea: Ce face antrenorul care a învins Steaua si Dinamo?

Octavian Grigore: Asteapta noi provocari. Am încheiat definitiv conturile cu Unirea Urziceni si astept finalul campionatului atunci când vor avea loc schimbari la nivelul bancii tehnice. La Unirea am înteles ca sprijinul nu va mai fi la fel si am decis împreuna sa ne despartim în mod amiabil.

Ati urmarit parcursul Unirii din acest retur?

Normal, am ramas atasat de aceasta echipa. E clar ca nu mai ai rezultate când conditiile nu mai fac fata cerintelor din Liga 1. Eu am avut noroc ca în lot mai ramasesera 6 jucatori care au luat titlul si asa am încropit un grup unit. Oricum, Unirea merita aplauze pentru ca dintr-un oras atât de mic a aparut echipa care a obtinut cele mai multe puncte în grupele Ligii Campionilor dintre cele românesti.

Unde s-a rupt acest vis al Urziceniului?

În momentul în care s-a renuntat la o mare parte dintre jucatori. Unirea Urziceni a fost farmecul Ligii 1. S-a demonstrat ca o echipa mica se poate bate oricând cu granzii. Este un precedent în România. S-a demonstrat acolo unde exista un proiect pe termen lung si unde exista seriozitate, pot aparea si rezultate remarcabile.

Pâna la urma s-a dovedit un dezavantaj ca provine dintr-un orasel?

Acum depinde cum vedem lucrurile. Dar cert este ca în orasele mari, altfel e atmosfera. Suporterii sunt mult mai multi. La Urziceni a fost ambitia domnului Bucsaru. Banul poate decide totul. Daca îi investesti bine, atunci ai si rezultate indiferent în ce oras. Dar uitati-va si la orase mari. Iasi, Constanta, Pitesti, unde nu mai exista fotbal la nivel înalt.

Ultimul antrenor care a promovat Petrolul

Jucator de legenda al Petrolului Ploiesti, formatie unde a evoluat timp de aproape trei decenii neîntrerupt, de numele lui Octavian Grigore se leaga si ultimul rezultat important din istoria clubului prahovean. La capatul sezonului 2002-2003, galben-albastrii, cu Grigore la timona, reuseau ultima promovare în Liga I. Acum, sub comanda lui Valeriu Rachita, echipa are o noua sansa uriasa, fiind pe primul loc în Seria a II-a cu patru etape înainte de final. “Atunci, din pacate, s-a vândut locul Otelului. Reusisem o treaba foarte buna. Ploiestiul poate demonstra anul acesta prin Petrolul ca ramâne un centru fotbalistic important. M-as bucura mult sa promoveze. Am urmarit ultimele meciuri si publicul este fantastic”, ne-a mai spus Grigore, locul 9 în topul fotbalistilor cu cele mai multe meciuri în istoria Ligii I, cu 441 de prezente.

Bunurile Unirii, scoase la licitatie


Cu datorii imense catre bugetul de stat, Unirea Urziceni este în faliment odata cu retrogradarea în Liga a II-a. Fiscul a scos miercuri la licitatie mai multe bunuri ale clubului, însa nimeni nu s-a prezentat pentru a cumpara, printre altele, portile de fotbal, tabela de marcaj, sistemul de turnicheti sau sistemul de supraveghere video. Suma totala se cifreaza în jurul a 500.000 de lei. Instalatia de nocturna a fost vânduta deja gruparii Concordia Chiajna. La urmatoarea licitatie, preturile vor scadea cu 25%.

OCTAVIAN GRIGORE:


15 iulie 1964 (Urlati - Prahova)

Post: fundas central

Cariera: Petrolul Ploiesti (1974-2000)

Meciuri – goluri în Liga I: 441 – 52

Meciuri – goluri cupele europene: 6-0

Performante: Cupa României (1995)

Antrenor cariera: Petrolistul Boldesti (2000-2002), Petrolul Ploiesti (2002-03, 2006-07, 2007- 08), Unirea Urziceni (2003-2004, 2010), International Pitesti (2004-2005), FCM Târgoviste (2006), Chimia Brazi (2007), Stiinta Bacau (2008-2009)


Tavi Grigore explica decaderea Urziceniului