Liga 1

U Cluj-CSMS Iasi 2-0, in epilogul etapei

CSMS Iasi a ramas fara victorie dupa primele sase etape ale Ligii 1, editia 2014-2015, pierzand cu scorul de 2-0 deplasarea la Cluj, impotriva lui "U", intr-un meci decis in prima parte de Viveiros si Musat, din penalti. Venirea lui Ionut Chirila nu a adus nimic nou in jocul moldovenilor, care si-au aratat limitele in multe momente.

Pe fondul unei usoare dominari a iesenilor, prima ocazie a meciului avea sa se consume la buturile aparate de bosniacul Grahovac, care s-a repliat in timp util pentru a respinge o minge de sub transversala, aterizata inselator din flancul stang de atac al "sepcilor rosii".

Mengolo a continuat, in minutul 16, cu o lovitura de cap pe directia portarului advers, la o centrare de calitate venita de la Boutadjine.

La mijlocul primei parti, Universitatea a deschis scorul prin Nuno Viveiros. Lusitanul a inscris in poarta fostei sale echipe la capatul unei faze in care totul a mers snur pe traseul, Stojanovic-Mengolo-Viveiros.

In minutul 33, Mihalache l-a evidentiat pe Veselovsky cu o executie puternica la coltul scurt, din interiorul careului.

Cinci minute mai tarziu, Nicolae Musat a stabilit scorul pauzei, 2-0 pentru "U", in urma unui penalti dictat de Florin Miron la intrarea neglijenta in careu a lui Milan Mitic asupra lui Stojanovic.

Boutadjine putea rezolva soarta celor 3 puncte puse in joc inca din minutul 54, cand, scapat singur cu Grahovac, a tras peste goalkeeperul Iasului, dar si peste bara.

La poarta opusa, Alexandru Cretu a avut o ratare similara, astfel incat scorul a ramas cel stabilit inainte de pauza.

Mitic si-a salvat echipa de la primirea golului trei, in minutul 65, intr-un moment critic, dupa ce Stojanovic a scapat in situatie de unu la unu cu Grahovac, l-a driblat si a trimis spre poarta. Mitic si-a mai spalat din pacate insa, scotand de pe linia portii un gol ca si facut.

Spre final, Raul Costin a trimis razant cu bara din pasa lui Stojanovic, de la 15 metri.

U CLUJ: Veselovsky - Ninu, Neag, Lungu (R. Costin 67), Musat - Bucsa, Stojanovic - Jovanovic, Boutadjine, Viveiros (Fl. Achim 76) - Mengolo (E. Jula 46)
 
Rezerve: Niculescu, Skvorc, R. Costin, Fl. Achim, Kovacs, Paulinho, G. Jula
 
Antrenor: Mihai Teja

CSMS IASI: Grahovac - Mitic, Cr. Munteanu, Mihalache, Vladu - Al. Cretu, Olah - Bosoi (Calugaru 73), Wesley (Palimaru 77), Ciucur - Dedu (D. Novac 63)
 
Rezerve: Caparco, L. Dobre, Calugaru, Plamada, Palimaru, Novac, Badic
 
Antrenor: Ionut Chirila

Arbitru: Florin Miron (Bucuresti)

Cartonase galbene: Mengolo 20/ Bosoi 7, Mitic 37

Cartonase rosii: -

Stadion: Cluj Arena

Spectatori: 2668



U Cluj-CSMS Iasi 2-0, in epilogul etapei