Liga 1

U Cluj a invins Ceahlaul la ultimul meci pe Cluj Arena

Universitatea Cluj a câstigat cu 1-0 partida de pe teren propriu cu Ceahlaul Piatra Neamt, ultima a ardelenilor pe Cluj Arena. Singurul gol al meciului a fost marcat de Alex dos Santos la jumatatea primei reprize. Universitatea a terminat meciul în inferioritate numerica, Octavian Draghici fiind eliminat pentru doua cartonase galbene.

La ultimul meci în fata propriilor suporteri pe Cluj Arena, Universitatea Cluj a vrut sa-si ia ramas bun cu un joc bun si, mai ales, cu victorie. Ardelenii au început timid meciul, pe fondul dominarii teritoriale a Ceahlaului, dar au echilibrat în scurt timp jocul si s-au instalat la cârma.

Paulinho a ratat o mare sansa de gol în minutul 16, când a trimis peste poarta, dar clujenii n-au renuntat la presiune si în minutul 24 au deschis scorul. La capatul unei actiuni rapide de atac, Alex dos Santos a marcat cu un  sut cu latul din interiorul careului la coltul lung.

Pâna la pauza, ambele echipe au mai avut doua mari sanse de a marca. Ceahlaul putea egala cu ajutorul unui autogol, dupa ce Vasile Gheorghe a deviat nefericit o centrare din corner, dar fundasii Universitatii au salvat de pe linia portii, pentru ca în minutul 42 Universitatea sa fie aproape de 2-0, când sutul lui Draghici s-a dus milimetric pe lânga coltul lung.

Tot Draghici a trimis la o palma peste poarta în startul reprizei a doua, pentru ca dupa doar câteva minute sutul lui Draghici din apropiere sa fie parat incredibil de Miron. Personajul principal al meciului din partea clujenilor, Octavian Draghici si-a câstigat statutul de personaj negativ cu 20 de minute înainte de final, când a primit al doilea galben pentru un hent stupid si a fost eliminat.

Chiar daca a avut superioritate numerica în continuare, Ceahlaul n-a aratat deloc acest lucru. Ardelenii s-au grupat excelent în defensiva si au facut imposibila constructia moldovenilor. Abia în minutul 88 au reusit oaspetii sa ameninte pentru prima data serios poarta lui Balauru, dar Lukanovic n-a ajuns la o minge trimisa în gura portii de Badescu.



U Cluj a invins Ceahlaul la ultimul meci pe Cluj Arena