FCSB

Victorie fara dubii pentru Steaua cu Chiajna la debutul lui Kharja

Marocanul Kharja, jucator legitimat de Steaua in urma cu doar trei zile, si-a facut debutul in tricoul ros-albastru si a adus plusul de inventivitate la centrul terenului care a lipsit pana acum echipei lui Mirel Radoi.

Steaua a rezolvat astfel in primele 45 de minute disputa cu Concordia Chiajna din etapa a 11-a, marcand de trei ori, prin Varela, Stanciu si Chipciu.

Astfel, echipa lui Mirel Radoi a obtinut a doua victorie din acest sezon pe teren propriu si ia o importanta gura de oxigen dupa insuccesul de la Timisoara.

In minutele de final oaspetii au redus din diferenta prin Valentin Lazar, fostul dinamovist transformand o lovituar de la 11 metri obtinuta usor tot de el in duel cu Fernando Varela.

Meciul a inceput cum nu se poate mai bine pentru Steaua, deschiderea scorului dupa doar 6 minute aducand liniste pentru echipa lui Radoi.

Varela a inscris cu sansa dupa ce portarul Matache a iesit nepregatit din poarta la un balon. Echipierul celor de la Chiajna a reclamat o obstructie comisa de Hamroun, dar in realitate nu a fost vorba de niciun fault.

In minutul 25 Chipciu a obtinut lovitura de la 11 metri in duel cu Bucurica dupa o pasa foarte buna, devisiva, din partea lui Kharja. 

Penalty-ul a fost transformat de Stanciu si Steaua dubla avantajul de pe tabela. Kharja a aratat in minutul 36 ca are si sut, marocanul reluand din prima cu stangul o pasa venita de la Stanciu.

Kharja arata calitate si mai ales o capacitate extraordinara de a se integra intr-un colectiv pe care il cunoaste de doar cateva zile.

Minutul 43 a adus o mare ocazie a Stelei la poarta lui Matache, cu Stanciu care a sutat cu interiorul spre coltul lung. Mingea a trecut putin alaturi.

Un minut mai tarziu Chipciu avea sa ridice scorul la 3-0 dupa o pasa a lui Hamroun si o demarcare la limita offside-ului.

Kharja a terminat benzina in minutul 54 si a iesit de pe teren intr-un mod atipic, fara a mai astepta jucatorul la schimb. Banca Stelei a fost prinsa pe nepregatite de miscarea marocanului si au trecut doua minute pana cand Tahar s-a echipat si a intrat pe teren.

Steaua a continuat sa domine jocul si sa rateze doua bune ocazii in final. Chipciu a sutat peste poarta in doua randuri atragandu-si un val de fluieraturi din tribuna, iar Stanciu a luat transversala la tinta direct din corner.

In prelungiri cei de la Chiajna au redus din diferenta prin fostul dinamovist Lazar, acesta marcand cu sansa dupa ce Nita respinsese intr-o prima faza sutul din lovitura de la 11 metri.

Steaua: Nita - Rapa (Papp '75), Varela, Tosca, Guilherme - Filip, Kharja (Tahar '56)- Popa, Stanciu, Hamroun (Tade '66) - Chipciu. Antrenor: Dumitru Dumitriu

Chiajna: Matache - Barboianu, Sirghi, Mamele, Bucurica - Serediuc, Tincu (Purece 39), Giurgiu, Lazar - Constantinescu (Pana '61), Pena (Dina '55). Antrenor: Cornel Talnar

Cartonase galbene: Chipciu '61, Tade '71, Varela '90+3 / Bucurica '24, Serediuc 45.

La meci au asistat 1.500 de spectatori.



Victorie fara dubii pentru Steaua cu Chiajna la debutul lui Kharja