FCSB

Vesti bune pentru stelisti. Statistica e favorabila dupa eliminarea in playoff-ul Ligii Campionilor

“Nu este o tragedie”, spunea mijlocasul Adrian Popa dupa eliminarea suferita de Steaua in fata celor de la Ludogoret.

Daca facem abstractie de reteta financiara oferita de Liga Campionilor si ne gandim la perspectiva intalnirii unor echipe de top din care Steaua ar fi putut cel mult obtine cateva puncte, Europa League pare cel putin la prima vedere o palarie mai potrivita in acest moment pentru campioana Romaniei.

Cel putin sub aspect sportiv, pentru ca cele mai bune rezultate obtinute de Steaua in ultimul deceniu in cupele europene au venit in a doua competitie, fie ca s-a numit Cupa UEFA sau Europa League.

Si daca tot vorbim de statistica, sa amintim si de sezonul 2005/06 cand, la fel ca acum, Steaua s-a oprit la portile grupelor in Liga Campionilor. Adversarul de atunci, Rosenborg, a trimis Steaua in Cupa UEFA si echipa pregatita de Cosmin Olaroiu a ajuns pana in semifinalele intrecerii, marcand cel mai bun rezultat al fotbalului romanesc la nivel de club dupa 1989.

Asadar, sub aspect competitional Steaua are toate sansele de a aduce puncte pentru Romania, de a-si continua parcursul glorios in europa si de a incerca o noua calificare in primavara europeana. Lucruri mai putin accesibile, sa recunoastem, in Liga Campionilor.

[news-109033]



Vesti bune pentru stelisti. Statistica e favorabila dupa eliminarea in playoff-ul Ligii Campionilor