FCSB

Steaua scapa printre degete o victorie cu FC Zurich

Steaua a irosit o sansa mare de a bifa trei puncte contra elvetienilor de la FC Zurich, formatie pe care vicecampioana Romaniei a condus-o pe Arena Nationala dupa reusita lui Bojan Golubovic, prima pentru atacantul bosniac in tricoul ros-albastru. Zurich a profitat de pasul inapoi facut de Steaua pe final si a egalat cu patru minute inaintea finalului.

Prima ocazie ratata de Steaua prin Popa la capatul unui contraatac in minutul 3. Mijlocasul stelist da pe langa minge din 11 metri cu toata poarta in fata.

Mare ocazie pentru Steaua in minutul 17 la patrunderea lui Boldrin. Acesta a intors mingea pentru Popa si sutul acestuia a izbit bara din stanga.

Zurich si-a aratat in premiera coltii in minutul 19 la un corner obtinut de Rodriguez. Portarul Nita a intervenit decisiv si a blocat devierea lui Kone, apoi Tosca a respins in afara terenului.

Ocazie pentru Zurich in minutul 24 dupa ce Muniru a pierdut mingea in jumatatea adversa cersind o lovitura libera. Elvetienii au pornit pe contraatac si mingea a ajuns rapid la Kone in careul Stelei. Excelent a iesit Nita si a blocat providential.

Steaua a ajuns din ce in ce mai greu la poarta adversa, iar spre finalul reprizei au aparut doua sanse de gol. Mai intai Tamas a intins portarul cu un sut in forta din lovitura libera, pentru ca in minutul 42 Golubovic sa reia cu calcaiul pe langa poarta la o centrare a lui Popescu.

Repriza secunda a inceput cu Steaua in ofensiva si Popa a pus mingea pe transversala dupa o cursa fabuloasa pe stanga, cu trei adversari insirati pe teren.

Moment istoric pentru Golubovic in minutul 64, acesta reusind sa marcheze primul sau gol in tricoul Stelei cu o deviere de atacant la o centrare a lui Popa de pe dreapta.

Steaua a incercat sa tina de scor si le-a permis celor de la Zurich sa se apropie de poarta lui Nita, portar care a avut o interventie fabuloasa in minutul 84. In cele din urma presiunea oaspetilor a dat rezultat pe tabela si Kone a inscris pentru 1-1 la o centrare de pe dreapta, dupa ce i-a luat fata lui Tamas si a pus piciorul in sase metri.

Steaua: 1. Florin Nita — 23. Ovidiu Popescu, 4. Gabriel Tamas, 13. Alin Tosca (capitan), 15. Marko Momcilovic — 55. Alexandru Bourceanu, 11. Muniru Sulley (17. Antonio Jakolis, 83) — 77. Adrian Popa, 27. Fernando Boldrin, 29. William de Amorim — 14. Bojan Golubovic (9. Alexandru Tudorie, 80). Antrenor: Laurentiu Reghecampf. 
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stancioiu — 2. Gabriel Simion, 16. Robert Vilceanu, 19. Adnan Aganovic, 24. Dan Popescu.

FC Zurich: 1. Andris Vanins — 26. Cedric Brunner (8. Antonio Marchesano, 84), 25. Ivan Kecojevic, 13. Alain Nef — 15. Oliver Buff, 37. Gilles Yapi Yapo (capitan), 29. Sangone Sarr (21. Dzengis Cavusevic, 78), 41. Kay Voser — 7. Adrian Winter (27. Marco Schoenbaechler, 73), 4. Moussa Kone, 34. Roberto Rodriguez. Antrenor: Uli Forte. 
Rezerve neutilizate: 32. Anthony Favre — 5. Armin Alesevic, 24. Michael Kempter, 28. Nicolas Stettler.

foto: twitter.com/UEFAcom_de



Steaua scapa printre degete o victorie cu FC Zurich