FCSB

Steaua pierde o avere prin ratarea calificarii in grupele Ligii Campionilor

Pentru Steaua prezenta in grupele celei mai importante competitii din fotbalul european nu ar fi reprezentat doar o chestiune de prestigiu la nivel sportiv, cat si o excelenta reteta financiara care sa asigure plata salariilor si viitoarele investitii.

Asadar, infrangerea de la Sofia face ca Steaua sa rateze un pot de peste 10 milioane de euro, bani asigurati de UEFA.

Sezonul precedent in contul echipei din Ghencea au intrat 15.2 milioane de euro din participarea in faza grupelor Ligii Campionilor, dintre care 8.6 milioane reprezentand doar bonusul pentru calificare.

Pe teren Steaua a adunat 1.5 milioane de euro in urma celor trei remize obtinute. Alte 5 milioane au venit din cota alocata prin “market poll”, iar aproape 3 milioane de euro au fost obtinuti din vanzarea de bilete.

In acest sezon, in contextul ratarii dramatice a acestei calificari, Steaua va primi o recompensa de 2.1 milioane de euro pentru prezenta in playoff la care se adauga banii veniti din participarea in grupele Europa League.

Reteta financiara nu se compara cu cea din Liga Campionilor, insa si pentru a doua competitie UEFA acorda un bonus de 1.3 milioane pentru participare, iar premiile pentru victorii si remize sunt infinit mai mici.

O victorie in Europa League este recompensata cu 200.000 de euro, fata de un milion in Liga Campionilor, iar la egal se acorda 100.000 de euro, fata de jumatate de milion in Liga.



Steaua pierde o avere prin ratarea calificarii in grupele Ligii Campionilor