FCSB

Steaua pierde amicalul cu Borussia Dortmund

Steaua a jucat de la egal la egal 83 de minute cu Borussia Dortmund, echipa obisnuita cu aerul tare din Bundesliga, dar a pierdut cu 1-0 printr-un gol primit pe o scapare defensiva. Steaua a evoluat pentru prima data cu noua emblema pe tricouri.

Unicul gol al meciului de la Alicante a fost marcat de Blaszczykowski cu sapte minute inaintea finalului. A fost de ajuns o eroare a internationalului Paul Papp pentru ca mingea sa ajunga in marginea careului stelist si Blaszczykowski sa trimita pe langa Cojocaru.

In conditiile absentelor lui Arlauskis, Prepelita si Chipciu, antrenorul Costel Gilca a inceput meciul in formula: Cojocaru – Ripa, Papp, Luchin, Tosca – Bourceanu, Breeweld – Popa, Stanciu, Tanase – Keseru.

Steaua a avut prima ocazie a meciului prin Keseru, acesta scapand singur cu portarul Weidenffeler, dupa care Borussia s-a instalat in jumatatea stelista.

Echipa lui Jurgen Klopp s-a lovit insa de organizarea foarte buna a stelistilor, iar prima ocazie mare a Borussiei a venit la jumatatea primei reprizei.

Kampl a incercat coltul scurt cu un sut din interiorul careului, dar Cojocaru s-a achitat bine de sarcini si a respins in corner.

Patru minute mai tarziu Jojic trimitea putin pe langa poarta de pe linia careului de 16 metri, dupa care Steaua a avut o faza fixa din preajma careului advers, insa Keseru a trimis mult pe langa poarta.

Prima parte s-a incheiat cu ocazia lui Subotic, a carui lovitura de cap a ratat de putin poarta stelista.

Steaua a inceput mai ofensiv repriza secunda si Keseru rata in minutul 51 o mare ocazie de a deschide scorul. Mingea trimisa de acesta a intalnit bara portii celor de la BVB.

In minutul 64 a venit randul lui Rusescu, jucator intrat in partea secunda, sa-si incerce sansa la poarta germana, insa voleul trimis de acesta din interiorul careului nu si-a atins tinta.

Borussia a avut primul sut pe spatiul portii lui Cojocaru in partea secunda abia in minutul 69, dar acest lucru a contat mai putin in stabilirea rezultatului final.

In minutul 83 mingea a ajuns la Blaszczykowski si acesta nu l-a iertat pe Cojocaru. Un gol usor primit de Steaua pe o eroare de pozitionare a lui Papp.

Acelasi Papp avea sa treaca pe sub balon la o centrare din corner cateva minute mai tarziu si Subotic rata de putin desprinderea pe tabela.

[news-111896]



Steaua pierde amicalul cu Borussia Dortmund