FCSB

Steaua obtine prima victorie pe teren propriu in acest sezon

Campioana Steaua Bucuresti a obtinut, duminica seara, cea dintai victorie pe teren propriu in acest sezon competitional, echipa lui Mirel Radoi impunandu-se la limita in fata celor de la Viitorul, cu 1-0.

Unicul gol al meciului de pe o Arena Nationala dezolant de goala a fost reusit de Nicusor Stanciu in minutul 21, cand acesta a transformat magistral o lovitura libera. Mingea s-a dus la vinclu, fara nicio sansa pentru portarul Rimniceanu.

Acelasi Stanciu s-a aflat in fata golului cu numarul doi in finalul primei reprize, cand a scapat singur cu goalkeeper-ul celor de la Viitorul, dar nu a reusit sa-l invinga pe acesta intr-o faza de unu contra unu.

Steaua a facut pasul inapoi in partea secunda si a incercat sa tina cu dintii de avantajul minim de pe tabela, ceea ce s-a si intamplat pana la urma.

Viitorul a presat in cautarea golului egalizator si au reclamat doua faze in careul stelist, faze care portivit echipei lui Gheorghe Hagi ar fi trebuit sa se soldeze cu lovituri de la 11 metri.

De altfel patronul si antrenorul celor de la Viitorul a si fost trimis in tribuna in minutul 67, dupa ce a protestat vehement pentru neacordarea unui penalty la caderea lui Ganea in duel cu Popa.

Zeze minute mai tarziu oaspetii au solicitat lovitura de la 11 metri la un presupus hent comis de Varela in suprafata de pedeapsa proprie.

Acelasi Varela putea limpezi emotiile stelistilor in minutul 88 cand, la o lovitura libera executata din dreapta, a ciupit balonul spre poarta, dar nu a reusit sa o trimita decisiv si Rimniceanu a intervenit.

Pentru Steaua acesta este primul succes pe teren propriu in toate competitiile acestui sezon, in timp ce Viitorul sufera cea dintai infrangere in campionat dupa patru victorii si patru remize in primele opt etape.

Steaua: Nita - Rapa, Varela, Tosca, Guilherme - Filip (Breeveld '62), Muniru - Popa, Stanciu (Tade '53), Enceanu (Carp '74) - Chipciu. Antrenor: Massimo Pedrazzini

FC Viitorul: Ramniceanu - Ciupe (Nicolita '68), Hodorogea, Mitrea, C. Ganea - I. Filip, Nedelcu (R. Marin '75), Achim - I. Hagi, Tanase (Chitu '59), Aganovici. Antrenor: Gheorghe Hagi

Cartonase galbene: Chipciu '38, Popa '90+2 / C. Ganea '90+1, Mitrea '90+2.



Steaua obtine prima victorie pe teren propriu in acest sezon