FCSB

Steaua isi face bugetul din cupele europene

Clubul din Ghencea va primi aproape patru milioane de euro de pe urma participarii in cupele europene pana in aceasta faza a competitiilor competitionale.

Potrivit schemei de calcul a UEFA, Steaua are de incasat 3.7 milioane de euro dupa ce a ajuns in playoff-ul Ligii Campionilor si a obtinut dreptul de a participa in grupele Europa League.

Campioana Romaniei va primi 2,1 milioane de euro pentru participarea in play-off-ul Ligii Campionilor, unde a fost eliminata de Ludogoret Razgrad.

Steaua va mai primi suma de 200.000 de euro pentru ca este campioana nationala si nu a ajuns in faza grupelor. Pentru ca a evoluat in turul doi preliminar al Ligii Campionilor si nu a ajuns in faza grupelor, "ros-albastrii" vor mai incasa un bonus de 175.000 de euro.

Echipa din Ghencea va primi bonusul de 1,3 milioane de euro pentru prezenta in faza grupelor Europa League.

La acesti bani se mai adauga si cei veniti din asa numitul "market poll", dar si cei rezultati din rezultate obtinute in grupele Europa League: 200.000 de euro la victorie, 100.000 de euro la meci egal, 400.000 de euro pentru castigarea grupei si 200.000 de euro pentru locul doi.

 



Steaua isi face bugetul din cupele europene