FCSB

Steaua facuta KO de Rosenborg

Peste 20.000 de spectatori au luat loc in tribunele Arenei Nationale, precum in vremurile bune pentru Steaua, in speranta ca experienta europeana a favoritilor va spala din nereusitele de pana acum. Campioana Romaniei s-a afundat si mai mult dupa disputa cu Rosenborg pierzand cu 3-0 (0-0) la capatul unui meci cu numeroase slabiciuni flagrante in aparare si o lipsa frustranta de concentrare la finalizare.

Cu Mirel Radoi intr-una din lojele stadionului cu telefonul in mana, Steaua s-a avantat in atac inca din debut si a ratat o prima ocazie de gol prin Chipciu. Lovitura de cap a acestuia a fost retinuta de portarul Hansen.

Rosenborg a inceput sa urce din ce in ce mai curajos spre poarta lui Cojocaru si, odata cu trecerea timpului, a devenit evident pentru toata lumea ca, in afara de forta, scandinavii poseda viteza si tehnica.

Steaua a replicat prin sutul lui Muniru, prins de Hansen, dar nici la poarta lui Cojocaru n-a lipsit actiunea. Mikkelsen a sutat peste poarta dupa o actiune care arata o data in plus fragilitatea defensivei steliste.

Minutul 25 a adus o noua sansa de gol pentru Steaua la sutul lui Filip. Sut de la 30 de metri respins in corner de Hansen. A urmat apoi reluarea cu calcaiul a lui Papp din sase metri, pentru ca acelasi Hansen sa respinga voleul lui Muniru.

Steaua a atacat cu entuziasm, dar a dovedit si slabiciune pe tranzitia adversarilor, care au atacat in mare viteza de fiecare data cand au avut ocazia.

Tade a alergat mult, s-a zbatut, a deviat, a creat spatii pentru colegi, dar abia in minutul 29 a primit la randu-i o minge ca pentru un varf de careu. Acesta a plecat din pozitie regulamentara si a cautat coltul lung cu un sut in forta. Mingea nu a prins spatiul portii.

Prima repriza s-a incheiat cu interventia decisiva a lui Papp in fata lui Mikkelsen si cu accidentarea lui Hamroun la coapsa piciorului drept, acesta fiind inlocuit cu Stanciu, el insusi revenit dupa o indisponibilitate.

Ocazie buna pentru Steaua in minutul 59 la lovitura de cap a lui Papp in urma unui corner. Mingea s-a dus putin peste poarta.

La numai doua minute distanta de la aceasta ocazie, Rosenborg a deschis scorul prin Mikkelsen cu un sut la coltul lung dupa o faza rapida de atac pe flanc.

Steaua a reactionat ca un boxer aruncat in corzi si Chipciu a ratat cea mai mare ocazie a meciului pentru campioana Romaniei in minutul 64. Patrunderea in careu a fost urmata de sut sanatos la coltul lung. Portarul norvegian a fost batut, dar sansa i-a suras si bara s-a opus.

Rosenborg a mai lovit o data in minutul 67, de aceasta data de pe dreapta prin Helland, jucator aflat insa intr-un offside nevazut de brigada italiana. Sut la coltul lung dupa depasirea lui Guillerme.

Intr-un final in care hazardul a pus stapanire pe jocul Stelei toate mingile l-au cautat pe Tade, insa acesta a ratat din 2-3 metri in minutul 79 o centrare a lui Stanciu din corner, pentru ca dupa alte patru minute sa reia cu capul pe langa poarta.

Cu opt minute inaintea finalului intreg stadionul a inceput sa-i ceara demisia antrenorului Mirel Radoi, un tehnician izolat de UEFA in spatele unui geam de sticla la oficiala Arenei Nationale.

Dezastrul Stelei s-a conturat si mai mult in al treilea din cele sapte minute de prelungire, cand Jensen a sutat pe sub Cojocaru. Intreg stadionul i-a apaludat pe norvegieni intr-o reactie evidenta de frustrare.

Steaua: Cojocaru - Alcenat (Iancu '75), Papp, Tosca, Guilherme - Muniru (Tahar '68), Filip - A. Popa, Hamroun (Stanciu '46), Chipciu - Tade. Antrenor: Massimo Pedrazzini.

Rosenborg: Hansen - Svensson, Bjorda, Eyiolfsson, Skjelvik - Selnaes - Helland (De Lanlay '75), Jensen, Midtsjo (Konradsen '66), Mikkelsen - Soderlund (Vilhjalmsson '89). Antrenor: Kare Ingebrigtsen.

Cartonase galbene: Iancu '90 / Soderlund '56, Jensen '71

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Italia, formata din Luca Banti (central), Alessandro Costanzo, Alfonso Marazzo (asistenti) si Daniele Doveri (rezerva).

La meci au asistat aproximativ 21.204 de spectatori.

 



Steaua facuta KO de Rosenborg