Liga 1

Razvan Rat si medicul echipei Sahtior s-au deplasat la Bucuresti pentru a fi alaturi de Lucescu

Fundasul Razvan Rat si medicul echipei Sahtior Donetk, Artur Gluscenko s-au deplasat, sâmbata, din Ucraina la Bucuresti pentru a fi alaturi de tehnicianul Mircea Lucescu, care a suferit un accident rutier, informeaza site-ul oficial al clubului ucrainean.
Potrivit sursei citate, Gluscenko va colabora cu medicii din Capitala. Razvan Rat va fi alaturi de medicul echipei din Donetk, pentru a-l ajuta cu traducerea din româna în rusa daca va fi necesar, "deoarece în terminologia medicala orice nuanta este importanta".

Capitanul formatiei Sahtior, Darijo Srna, a declarat pentru site-ul oficial al clubului ucrainean ca întreaga echipa este socata de ceea ce i s-a întâmplat lui Lucescu.

"Am discutat la telefon cu Carlo (Carlo Nicolini, fizioterapeutul echipei Sahtior). El este la curent cu tot ce se întâmpla, îi contacteaza pe doctori, îi sustine pe Lucescu si pe familia acestuia. Sunt socat de ceea ce i s-a întâmplat lui Mister. Este teribil si este o lovitura dura pentru echipa. Si ceilalti jucatori sunt socati. Suntem îngrijorati, dar stiu ca el este puternic. Va trece peste asta, sunt încrezator. În prezent este important sa nu se gândeasca la nimic. Cea mai importanta este acum sanatatea lui. Cred ca totul va fi bine", a precizat Srna.

Mircea Lucescu a fost ranit, vineri, într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitala. În masina cu Mircea Lucescu era un barbat de 40 de ani, acesta fiind ranit usor si dus la spital pentru investigatii.

Politistii i-au întocmit dosar penal lui Mircea Lucescu pentru vatamare corporala din culpa, deoarece în urma accidentului rutier a fost ranita si persoana care era în masina cu el, a declarat pentru MEDIAFAX subinspectorul Andrei Codau, de la Brigada Rutiera a Capitalei.

Accidentul s-a produs dupa ce masina în care se aflau cei doi si care venea dinspre Apaca a virat spre stânga si s-a lovit cu un tramvai care mergea în acelasi sens. În urma impactului, masina în care se afla Lucescu a fost proiectata în alt autoturism, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiere. În urma impactului cu tramvaiul, partea stânga a masinii s-a deformat, fiind necesara interventia echipajelor de la descarcerare pentru scoaterea lui Mircea Lucescu din autoturism.

În urma accidentului, Mircea Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, fiind internat în Sectia de Terapie Intensiva dupa ce a fost supus unor investigatii medicale, printre care electrocardiograma si computer tomograf.

Managerul SUUB, Catalin Cârstoiu, declara, vineri seara, ca Luescu are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sânge în cavitatea pleurala, n.r.) si contuzie pulmonara la nivelul lobului inferior drept.

La rândul sau, seful Unitatii de Primiri Urgente (UPU) de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, medicul Andrei Georgescu, declara ca în urma unui traumatism toracic pot aparea complicatii si de aceea antrenorul este monitorizat permanent de o echipa multidisciplinara.

Sâmbata, reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au anuntat ca lui Mircea Lucescu i-a fost facut un drenaj întrucât cantitatea de sânge din cavitatea toracica a crescut, însa nu au aparut alte complicatii, iar la acest moment nu se pune problema unei interventii chirurgicale. Medicii au precizat însa ca recuperarea va fi una de lunga durata, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, în mod normal, 30-40 de zile.

Mediafax


Razvan Rat si medicul echipei Sahtior s-au deplasat la Bucuresti pentru a fi alaturi de Lucescu