FCSB

Steaua a atacat, Dinamo a luat

Steaua si Dinamo au terminat la egalitate, 0-0, meciul din etapa a 5-a jucat duminica seara. Steaua a jucat acasa pe National Arena, iar in tribune au fost 30.000 de oameni. Gazdele au avut cele mai mari ocazii, dar nu au putut inscrie pe fondul unui joc al lui Dinamo care a avut o singura sansa de gol, restul fiind o aparare obsesiva. La finalul etapei, Iasiul este noul lider in clasament.

Paul Papp, cel care a fost reponsabil direct de eliminarea Stelei din Liga Campionilor, nu a mai fost adus in primul 11 de Mirel Radoi in meciul cu Dinamo, iar apararea a fost mai solida sau macar fara greseli. Steaua a jucat cu doua varfuri, iar apoi a intrat si Mihalcea, insa nu a fost nici un "cap limpede" care sa dea gol. 

In prima repriza, fiecare echipa a avut cate o ocazie. Lazar, pentru Dinamo, a sutat putin pe langa bara, iar Chipciu a fost la un pas de gol cu un sut de la sase metri, trimis direct pe portarul Cerniauskas, care a putut respinge cu greu.

Pentru Dinamo avea sa fie singura mare sansa de gol. 99% din meci, Dinamo a jucat in aparare sau s-a prefacut ca ataca.

[news-115202]

In repriza a doua, Steaua a dominat jocul in mod clar. Aproape 45 de minute Dinamo a ramas in general in propria jumatate de teren, momente bune chiar in careu.

Steaua nu a putut insa finaliza, aratand nesiguranta la momentul din fata portii, cel decisiv in care se putea marca si face diferenta. Fara un atacant care sa livreze, Steaua s-a bazat pe exploziile lui Popa si pe unele executii ale lui Chipciu, un jucator parca nu atat de palid precum in meciurile anterioare.

Repriza a doua a inceput cu un moment tensionat. Din galeria lui Dinamo s-a aruncat o petarda spre arbitrul Hategan. Acesta tocmai se aplecase pentru a ridica un alt obiect aruncat din tribune, ceea ce a facut ca petarda sa ii explodeze foarte aproape de ureche. Hategan a cerut sprijinul a doi jucatori, acuzand o evidenta stare de ameteala si s-a controlat de cateva ori la nas, avand senzatia ca ii curge sange din cauza puternicului zgomot. Si-a revenit dupa cateva zeci de secunde. 

[news-115203]

Arbitrul Hategan, dar si cei de la tuse, au fost fara greseala.

Chipciu a fost din nou langa gol si in a doua parte. A patrus bine in careu si a incercat sa il dribleze si pe Cerniauskas, dar a fost deposedat. Cateva momente mai tarziu, Adi Popa a luat la randul sau o ocazie pe cont propriu, a ajuns aproape de poarta lui Dinamo, dar portarul Cerniauskas i-a deviat mingea din picior exact la momentul centrarii. Tade era langa bara pentru a relua in plasa. A fost o mare ocazie.  Actiunea a mers mai departe, mingea a ajuns la Tudorie care putea relua in poarta relativ goala, insa apararea lio Dinamo s-a repliat rapid si l-a impiedicat sa suteze decisiv, iar faza s-a stins. 

Minutul 77 a adus o bara pentru Steaua, semnata de Chipciu, un sut frumos care il depasise pe Cerniauskas. Balonul a lovit transversala. 

[news-115209]

Steaua a dominat pana la final, dar fara alte ocazii importante, pe fondul unui joc de aparare, ce ar putea fi considerat si antijoc facut de Dinamo.

Dinamo nu a mai castigat pe terenul Stelei din 2011, insa rezultatul a multumit-o, pentru ca jucatorii s-au bucurat la final de parca ar fi castigat meciul.

Cele doua echipe raman una langa alta in clasament, dupa acest egal. 

[news-115207]



Steaua a atacat, Dinamo a luat