FCSB

Statistica negativa: 1-0, rezultat periculos pentru Steaua in cupele europene

Steaua a castigat cu 1-0 mansa tur a dublei cu Ludogoret din playoff-ul Ligii Campionilor si la unison impresia generala este ca formatia din Ghencea vede deja grupele competitiei.

Lucian Sanmartean a fost primul care a indemnat la prudenta imediat dupa fluierul final al meciului disputat pe Arena Nationala, spunand raspicat ca “1-0 este un rezultat periculos”.

Si mijlocasul stelist are dreptate in ceea ce spune, fiind confirmat de statistica intalnirilor castigate de Steaua cu acest scor in cupele europene.

Din cinci ocazii in care Steaua a castigat prima mansa cu 1-0 pe teren propriu doar de doua ori a fost obtinuta calificarea mai departe.

Mai precis in sezonul 1997/98 cand Steaua a eliminat pe Bastia in primul tur al Cupei UEFA (1-0 la Bucuresti si 2-3 in Corsica) si cel mai recent in playoff-ul Europa League din sezonul 2010/11 cand, dupa un 1-0 in Romania, echipa din Ghencea s-a calificat la loviturile de departajare in dauna celor de la Grasshoppers Zurich.

De notorietate sunt eliminarile suferite cu Chelsea (1-0 si 1-3) in optimile Europa League (2012/13) sau Middlesbrough (1-0 si 2-4) in semifinalele Cupei UEFA (2005/06). 

A mai existat un caz in sezonul 1989/90 cand Steaua a fost eliminata de PSV Eindhoven in turul doi al Cupei Campionilor Europeni. Dupa 1-0 la Bucuresti a urmat un 1-5 in Olanda.



Statistica negativa: 1-0, rezultat periculos pentru Steaua in cupele europene