FCSB

Statistica este de partea Stelei in confruntarile cu bulgarii

Nu doar palmaresul in cupele europene face diferenta pe hartie intre Steaua si Ludogoret, dar si statistica intalnirilor echipei din Ghencea cu formatii de la sud de Dunare este favorabila ros-albastrilor.

Steaua a mai intalnit de patru ori in istorie echipe din Bulgaria in cupele europene si in ultimele trei ocazii a reusit calificarea.

O singura data Steaua a fost eliminata, in sezonul 1962/63 dupa o dubla cu Botev Plovdiv in primul tur al Cupei Cupelor. Dupa un 3-2 pentru Steaua la Bucuresti prin golurile marcate de Voinea, Constantin si Crisan a urmat un 1-5 la Plovdiv, meci in care Georgi Asparuhov a marcat un hattrick dupa ce reusise o dubla si in turul de pe “23 august”.

Au urmat apoi trei duble cu CSKA Sofia toate castigate de Steaua. Prima data cele doua echipe s-au intalnit in sezonul 1997/98 in primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Dupa un 3-3 nebun pe Ghencea, in care Steaua a revenit de la 1-3 prin golurile marcate de Iosif Rotariu, Marius Lacatus si Catalin Munteanu. In retur Steaua s-a impus cu 2-0 prin reusitele lui Denis Serban si Laurentiu Reghecampf.

Cele doua echipe s-au reintalnit in primul tur al Cupei UEFA, sezonul 2004/05, cand pe banca Stelei se afla Walter Zenga. Steaua s-a impus pe Ghencea, cu 2-1, prin golurile lui Adrian Neaga si Nicolae Dica, pentru ca in retur sa fie egal, 2-2, dupa ce Steaua a condus cu 2-0 prin reusitele lui Daniel Oprita si Sorin Paraschiv.

Steaua si CSKA Sofia au mai jucat in playoff-ul Europa League din sezonul 2011/12 simetria rezultatelor anterioare pastrandu-se. Victorie pentru Steaua la Bucuresti, scor 2-0, si remiza in deplasare, 1-1.

[news-108841]



Statistica este de partea Stelei in confruntarile cu bulgarii