FCSB

Sanctiunile primite de Gigi Becali, ilegale. Dragomir a incalcat regulamentul

Comisia de Disciplina a LPF, care l-a amendat pe Gigi Becali cu 450.000 de lei si suspendat pentru 18 luni, nu avea dreptul, conform protocolului semnat la începutul sezonului cu FRF, sa ia astfel de hotarâri împotriva fostului oficial stelist, au declarat pentru MEDIAFAX surse federale.
"În conventia semnata între LPF si FRF, la începutul sezonului, prin care comisiile care judeca spetele de la Liga I treceau în subordinea Ligii, la punctul 8.2, scrie ca în cazul în care o persoana care nu detine nicio functie în cadrul clubului, dar despre care se stie ca este un «apropiat» al unei grupari, este reclamata la Comisia de Disciplina, atunci aceasta va fi judecata doar de catre Comisia de Disciplina a FRF. În competenta Comisiei de Disciplina a LPF intra exclusiv judecarea cluburilor si a oficialilor acestora. În concluzie, amenzile si suspendarile dictate de LPF împotriva lui Becali sunt nule! Conform actului de organizare al LPF, Liga nu poate emite sanctiuni decât asupra oficialilor si ale cluburilor", sustin sursele citate.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali a declarat, în urma cu doua saptamâni, ca a vândut procentul de 27 la suta din actiunile pe care le detinea la gruparea din Bulevardul Ghencea catre cumnatul sau. "Exista o cesiune, din data de 20 ianuarie 2010, când am cesionat toate actiunile mele. Ca sa vedeti ca e adevarat, la 23 februarie a fost înregistrat la Registrul Comertului. Eu nu mai am nicio actiune pentru ca eu am prevazut ca vor fi niste probleme în fotbal si am zis ca vreau sa-mi vad de activitatea mea de europarlamentar. În momentul în care m-au arestat am luat niste hotarâri pentruca am zis ca în România e posibil orice. Eu nu mai am niciun fel de legatura cu Steaua, nici finantare, nici sponsorizare. Toate declaratiile pe care le-am facut au fost ca iubitor al Stelei", a spus Becali, în urma cu doua saptamâni.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, sustine ca membrii Comisiei de Disciplina a LPF au dreptul sa îi suspende si amendeze chiar si pe "apropiatii" cluburilor.

Conform unui comunicat postat pe site-ul oficial al FRF, la data de 1 iunie 2009, dupa sedinta Comitetului Executiv al federatiei, care a avut loc la Mogosoaia, "LPF va avea în cadrul sau organisme jurisdictionale proprii, care vor solutiona cauzele disciplinare si litigiile în care sunt angrenate exclusiv cluburile care participa la competitia «Campionatul National Liga I», oficialii, jucatorii si antrenorii acestora. De asemenea, au fost stabilite competentele care revin exclusiv LPF, precum si competentele care urmeaza a fi exercitate de FRF ori în comun de cele doua persoane juridice".

Gigi Becali a fost sanctionat , saptamâna trecuta, de catre Comisia de Disciplina a LPF cu 12 luni de suspendare si 300.000 de lei penalitate financiara pentru jigniri repetate la adresa conducerii Ligii si a membrilor comisiei din cadrul acesteia. Liga Profesionista de Fotbal s-a sesizat din oficiu privind declaratiile lui Gigi Becali la adresa conducerii LPF si a membrilor comisiilor din cadrul LPF. Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a mai fost suspendat, în urma cu doua saptamâni, de Comisia de Disciplina a LPF pe o perioada de sase luni si a primit o amenda în valoare de 150.000 de lei, pentru declaratii jignitoare la adresa managerului general al FC Dinamo, Florin Prunea.

Conflictul lui Becali cu Iancu si Dragomir a izbucnit dupa ce Rapid a pierdut la "masa verde" meciul cu FC Timisoara, câstigat pe teren de gruparea "feroviara" cu scorul de 1-0, pentru ca i-a folosit pe Varga si Balan, considerati fara drept de joc de LPF. Decizia Comisiei de Disciplina a LPF a nemultumit mai multe cluburi din Liga I, printre care si Steaua. Gigi Becali a anuntat ca doreste demiterea presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, pentru ca influenteaza deciziile comisiilor si ajuta clubul FC Timisoara în lupta pentru titlu. De asemenea, Becali a anuntat ca a înaintat o cerere de interventie în acest caz, solicitare care ar fi fost respinsa de presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Mediafax


Sanctiunile primite de Gigi Becali, ilegale. Dragomir a incalcat regulamentul