Gimnastica

Sandra Izbasa va fi apta pentru Europene

Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin Octavian Bellu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca gimnasta Sandra Izbasa, accidentata luna trecuta la genunchi, a facut progrese în recuperare si va fi apta de Campionatele Europene.
"Sandra este înca în recuperare, dar participa la antrenamente, cu progrese foarte bune. Daca va mentine acest ritm de progres, nu are cum sa nu fie apta de Europene, chiar înainte cu o perioada semnificativa. O lasam sa faca pasii firesc spre recuperarea completa, iar în acest moment lucreaza bine.

"Mai sunt doua luni pâna la Europene, nu trebuie sa ne grabim. În functie de aparatul la care lucreaza, Sandra se apropie din ce în ce mai mult de forma sa obisnuita. La paralele, de exemplu, unde nu îi este solicitat asa de mult genunchiul la care a fost accidentata, recuperarea este de aproximativ 90 la suta. Lucreaza bine si la sol, sarituri si bârna, cu mentinea ca aterizarile le face pe material moale, pentru protectie. Sandra nu va mai avea timpul fizic, pentru a participa la concursuri de testare, dar nici nu cred ca s-ar pune problema în mod deosebit. Are experienta si concursuri în picioare", a declarat Octavian Bellu.

Coordonatorul lotului feminin a facut câteva referiri si la competitia ce va avea loc în Belgia. "Fetele care vor fi sanatoase si în cea mai buna forma vor face parte din echipa de la Europene. Din pacate, nu mai suntem în vremurile în care faceam trialuri, selectii, sunt tot cam aceleasi fete. La Europene, dincolo de obiective, îl vom avea si pe cel de evitare a accidentarilor, pentru ca Jocurile Olimpice sunt foarte aproape si nu putem risca asa ceva.

"Europenele sunt o competitie intermediara si eu nu sunt pe principiul de a risca acolo, înaintea Jocurilor Olimpice. Sigur ca este un concurs important, dar nu ne gândim sa ne prezentam programul de la Olimpiada, ci sa facem un concurs bun si sa evitam accidentarile", a mai spus Bellu.

Sandra Izbasa s-a accidentat în ultima saptamâna a lunii februarie la genunchi, iar de aproximativ zece zile a reintrat în sala, la antrenamente.

Echipa feminina se pregateste pentru participarea la Campionatele Europene, programate în Belgia, la Bruxelles, în perioada 9-13 mai.

Mediafax


Sandra Izbasa va fi apta pentru Europene