FCSB

Noi detalii despre eliberarea lui Gigi Becali

Proiectul de eliberare conditionata a lui Gigi Becali merge mai departe. Ultimele detalii au fost oferite miercuri de Valeriu Argaseala. 

Argaseala a declarat ca audierile pentru eliberarea conditionata a lui Gigi Becali de la Poarta Alba vor incepe in  aceasta saptmana, iar intr-o luna patronul Stelei ar putea fi liber. 

"Cred ca Gigi va fi eliberat conditionat. Ma bazez pe faptul ca in aceasta saptamana vor incepe evaluarile. E foarte posibil ca, intr-o luna, Gigi sa iasa din inchisoare. Nu doresc sa intru in detalii juridice, dar eu cred ca a indeplinit conditiile". Pe langa comportamentul ireprosabil, demersul lui Becali se bazeaza si pe faptul ca a scris cartile "Muntele Athos, patria ortodoxismului" si "Becali si Steaua". In plus, a prestat munca fizica atat in interiorul, cat si in afara inchisorii, la Academia "Hagi", a spus Argaseala pentru ziarul Ring. 

Pe data de 3 februarie 2015, seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP)  a declarat ca Gigi Becali nu poate fi eliberat conditionat. Catalin Bejan, seful ANP, a afirmat ca "Becali nu intruneste conditiile pentru eliberarea conditionata".

Becali spera sa fie eliberat conditionat in februarie sau martie, iar pe acest subiect se va pronunta justitia. Insa, pozitia ANP va conta in luarea acestei decizii.

Gigi Becali va implini 20 de luni de detentie in februarie si ar putea fi eliberat conditionat, conform legii, pentru ca si-a ispasit o treime din pedeapsa. El a scris la inchisoare o carte si a muncit la Academia lui Gica Hagi, actiuni care ii scad de asemenea din pedeapsa.



Noi detalii despre eliberarea lui Gigi Becali