FCSB

Mirel Radoi si-a dat demisia. Gigi Becali l-a convins sa ramana la Steaua: "Bine, nasule"

Umilinta suferita de Steaua cu Rosenborg a reprezentat picatura care a umplut paharul si a pus capat aventurii de scurta durata a lui Mirel Radoi pe banca tehnica a ros-albastrilor. Demisia lui Radoi nu a ramas in picioare mai mult de cateva ore, acesta fiind intors din drum de Gigi Becali.

Suspendat de UEFA si interzis la meciurile de Liga 1 in urma ultimului Comitet Executiv al FRF, Mirel Radoi si-a anuntat demisia de la carma Stelei vineri la ora pranzului.

Mirel Radoi s-a prezentat la antrenamentul echipei si le-a comunicat acest lucru jucatorilor, dupa care a plecat de la stadion pentru a se intalni cu Gigi Becali.

Acesta din urma a anuntat la Romania TV ca a aflat din media despre decizia lui Radoi de a renunta la echipa.

[news-115391]

Ulterior, Becali si Radoi au avut o intalnire de doua ore la celebrul palat din Aleea Alexandru, intalnire la finalul careia Radoi a fost convins sa continue.

 "A fost greu sa il conving pe Mirel sa ramana, i-am zis ca daca pleaca acum va ramane o pata pe cariera lui, iar pana la urma a zis: Bine, Nasule. Mi-au trebuit doua ore sa il conving. I-am zis: E pacat, munca asta a ta a dat roade din punctul meu de vedere. El nu a cerut nimic, el a zis ca ii pare rau ca a iesit asa", a declarat Becali dupa intalnirea cu Radoi.

De asemenea, Becali a mai anuntat ca Radoi s-a supus deciziei de a renunta la 2-3 jucatori si la reducerea salariilor: "El a inteles ca trebuie sa plece doi-trei jucatori, a vorbit Argaseala si cu impresarii si au zis ca putem sa discutam. Poate discutam si de o scadere a salariilor".

Radoi ar fi plecat astfel de la Steaua cu un bilant negativ, din 13 meciuri oficiale castigand doar trei, doua in campionat (3-0 cu Pandurii si 1-0 cu Botosani) si una in Liga Campionilor (2-0 in deplasare cu Trencin).

In rest, cu Radoi pe banca, Steaua a pierdut Supercupa Romaniei, a fost eliminata in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor si se afla la 90 de minute distanta de eliminarea completa din cupele europene dupa 12 ani in care a bifat an de an faza grupelor.

Mirel Radoi a fost adus la Steaua la insistentele patronului si nasului sau Gigi Becali in pofida faptului ca nu avea nicio experienta ca antrenor si nu poseda nici pregatirea necesara pentru a-si incepe cariera de antrenor.

Radoi a venit la Steaua dupa Constantin Gilca, tehnician care a castigat in sezonul precedent toate trofeele interne puse in joc: campionat, Cupa Romaniei si Cupa Ligii. Acesta insa a fost indepartat de la echipa pe motiv ca ar fi fost "prea moale in vestiar".

Gigi Becali spunea dupa finala Cupei Romaniei, castigata de Steaua contra lui U Cluj, ca venirea lui Radoi la Steaua se impune tocmai prin capacitatea acestuia de a readuce disciplina in randul jucatorilor.

Acum, dupa 1-1 cu ASA Tg.Mures, acelasi Becali declara public ca Radoi " este cel mai bun antrenor, dar nu stie sa motiveze echipa si s-a vazut cum au iesit dupa pauza".



Mirel Radoi si-a dat demisia. Gigi Becali l-a convins sa ramana la Steaua: "Bine, nasule"