FCSB

Marca Steaua scoasa la licitatie. Gigi Becali nu e interesat

Pentru a nu risca sa piarda marca Steaua, Guvernul a decis scoaterea la licitatie a acesteia pentru un pret de pornire de 3.69 milioane de euro.

Aceasta dupa ce Intalta Curte de Casatie si Justitie a decis in decembrie 2014 anularea marcii "Steaua Bucuresti" folosita pana atunci de FC Steaua Bucuresti SA, socitatea patronata de Gigi Becali.

Certificatul de inregistrare a marcii a ajuns la Clubul Sportiv al Armatei Steaua (CSA), insa reprezentantii Ministerului Apararii Nationale nu se grabesc sa reinfiinteze sectia de fotbal, asa cum solicita suporterii din cele doua peluze.

Astfel, Guvernul propune transferul marcii prin licitatie pentru a recupera o parte din bani, pentru ca nefolosirea timp de cinci ani a unei astfel de marci confera oricarei persoane interesate dreptul de a solicita in instanta decaderea titularului din drepturile conferite de marca.

Gigi Becali, patronul FC Steaua Bucuresti, a spus ca nu este interesat de intrarea in cursa pentru preluarea marcii.

"Daca la prima licitatie nu vine nimeni, apoi scade pana la 50 la suta, apoi se face negociere directa. Eu nu sunt interesat nici la 50 la suta pentru ca nu ai ce sa produci de 1.850.000 pe an, deoarece trebuie sa-ti mai ramana si tie un leu. Cineva care o ia nu produce banii astia, 3,7 milioane pe an", a declarat Becali pentru agentia News.ro

La randul sau, presedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, a comentat la Dolce Sport: "Nu cred ca Gigi Becali va fi interesat de licitatie. Numele Steaua este la Gigi Becali. Ce inseamna marca?".



Marca Steaua scoasa la licitatie. Gigi Becali nu e interesat