FCSB

Gigi Becali: "Calculatorul ma elibereaza. Marti pot fi liber"

Instanta de judecata din localitatea Medgidia ia in discutie vineri eliberarea conditionata a lui Gigi Becali. Patronul Stelei a declarat joi ca nu exista posibilitatea sa i se refuze eliberarea conditionata, pentru ca a indeplinit matematic toate conditiile. El spune ca marti ar putea fi liber.

Becali a declarat in editia de vineri a ziarului Ring ca intruneste toate conditiile pentru ca instanta sa ii dea unda verde. Decizia se ia vineri si, daca nu se va face recurs, va fi liber marti. In cazul unui recurs, el ar mai trebui sa astepte eliberarea cateva saptamani. 

Iata de a spus Becali:

”Ieri (n.r. - miercuri) am fost la comisie. Eu acum indeplinesc conditiile liberarii conditionate pe calculator. Calculatorul ma libereaza, nu comisia, nu judecatorul. Calculatorul arata tot ce am castigat pana acum: am achitat prejudiciul integral si pentru mine, si pentru ceilalti condamnati, pentru Babiuc si pentru Cioflina. Deci am indeplinit prima si cea mai importanta conditie: am achitat trei milioane de euro pentru toti inculpatii. Va spun, totul e matematic si, bineinteles, e legea deasupra: instanta nu are cum sa nu admita cererea mea de liberare conditionata pentru ca, asa cum arata calculatorul, am indeplinit toate conditiile. Am achitat integral prejudiciul, am executat doua treimi din pedeapsa, sunt de peste un an in regim deschis, mai precis de un an si patru luni. Si, pe deasupra, nu am fost sanctionat", a declarat Becali in Ring.

"Nu va mai spun ca am participat la toate activitatile socio-psihologice ale puscariei. Am 550 de credite in plus. Ca sa intelegeti, 80 de credite echivaleaza la o invoire de 10 zile. Eu am plecat acasa de cinci ori: de doua ori cate o zi si de trei ori cate cinci zile. Si gata. Astea sunt conditiile. Le indeplinesc pe toate. Maine (n.r. - azi) ii voi arata judecatorului toate aceste lucruri: cum am fost recompensat; cum am avut comportament ireprosabil; cum am fost in invoire si am venit la ora fixata, ba chiar mai devreme. De ce spun ca am avut comportament ireprosabil? Pentru ca niciun detinut in Romania nu a avut vreodata un comportament ca al meu. Cu 550 de credite in cont. Aceste credite le castigi prin activitati. Va dati seama cate activitati am facut? (...) Daca pana luni nu face procuratura recurs, marti voi fi liber. Doamne ajuta!”, a incheiat acesta.

Becali a mai spus ca a suferit la inchisoare, fiind cel mai chinuit detinut. A avut de inghitit si de la colegii de detentie, dar si de la sefi, de la directorii de la Jilava sau Poarta Alba. Insa, asa cum spune, "vrea sa se desparta de tot in fratie", pentru ca "acum este finalul".

Gigi Becali este inchis din mai 2013 in Dosarul terenurilor MApN, in care a fost condamnat la trei ani de inchisoare. Ulterior i s-au mai adaugat sase luni, dupa contopirea din alte dosare, cel al Sechestarii si cel al Valizei de la Cluj.

Detalii despre condamnarea din Dosarul MApn, prima cu executare primita de Becali, asa cum s-a anuntat ea, aici. Despre condamnarea din Valiza, aici.



Gigi Becali: "Calculatorul ma elibereaza. Marti pot fi liber"