FCSB

Gigi Becali va fi eliberat conditionat. Motivul pentru care procurorii se opun

Tribunalul Medgidia a decis vineri ca Gigi Becali sa fie eliberat conditionat. Daca nu se va depune contestatie, patronul Stelei va fi liber marti, insa deja DNA considera ca decizia de vineri este incorecta si o va ataca. Gigi Becali a raspuns afirmativ la toate intrebarile judecatorilor, vineri, incercand sa convinga magistratii sa il elibereze conditionat din inchisoare. 

Anuntul eliberarii conditionate a fost facut vineri de avocatul lui Becali, pe posturile tv de stiri. Daca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) nu contesta decizia, Becali poate pleca marti acasa. Altfel, eliberarea conditionata va mai intarzia cateva saptamani, pana decizia va fi definitiva si irevocabila. In mod normal, hotararea nu ar mai trebui intoarsa nici in recurs, chiar daca DNA va contesta.

Argumentul DNA impotriva eliberarii

DNA a anuntat deja ca va face recurs, pentru ca procurorii nu sunt de acord cu eliberarea conditionata, pedeapsa trebuind continuata. Procurorii afirma ca Becali nu a trecut printr-o comisie in Penitenciar si nu detine in acest sens un aviz din partea comisiei, ceea ce impiedica eliberarea conditionata.

DNA considera ca Becali a comis multe nereguli in inchisoare, atunci cand mergea la munca la Academia Hagi. Totusi, nu exista nici un raport in acest sens sau legat de vreo alta neregula comisa de Becali in detentie, ceea ce este de partea sa in fata magistratilor. 

Procurorii sustin ca decizia de vineri a Tribunalului Medgidia se bazeaza doar pe calculele lui Becali ca ar trebui eliberat conditionat, insa nu pe procedurile legale.

Becali a petrecut pana acum 1 an si 10 luni de detentie, termenul minim legal fiind de 2 ani si 4 luni. Conform socotelilor lui Becali, din cei 2 ani si patru luni trebuie scazute zilele de munca si cartile scrise in inchisoare. 

Sedinta de vineri

Judecatorii au adresat intrebari care nu aveau nimic de a face cu eliberarea conditionata. Gigi Becali afla vineri daca i se acorda eliberarea, iar marti va fi chiar liber in acest caz, cu conditia sa nu se depuna recurs.

Gigi Becali a fost intrebat la Tribunalul Medgidia, vineri, ce va face daca va fi eliberat conditionat, iar el a spus ca se va retrage din viata publica.

Judecatorii l-au intrebat, de altfel,  lucruri care nu aveau de a face cu decizia de eliberare conditionata. Magistratii au vrut sa stie daca Becali ar investi, dupa eliberare, la echipa de handbal HCM Constanta, iar acesta a raspuns afirmativ.

De asemenea, judecatorii au dorit sa stie ce va face Becali cu Steaua, daca va iese din puscarie. Becali le-a spus ca va pastra echipa daca ii aduce profit, dar daca nu va fi pe plus o va vinde, sustin cei de la ProTV.

Becali a avut vineri termenul de judecata in cazul eliberarii conditionata, in urma deciziei de inchisoare cu executare pe durata a trei ani si jumatate, inceputa in mai 2013.

Stia

Patronul Stelei a spus in editia de vineri a ziarului Ring ca este sigur de eliberarea conditionata, deoarece in inchisoare si-a castigat acest drept prin actiunile sale. In cazul in care nu se depune recurs, Becali va fi liber marti.

[news-112796]



Gigi Becali va fi eliberat conditionat. Motivul pentru care procurorii se opun