FCSB

Dan Petrescu il lauda pe Gilca: “A facut o treaba extraordinara la Steaua”

Vazut ca un permanent candidat la postul de antrenor la Steaua, Dan Petrescu il priveste cu admiratie pe Constantin Gilca, actualul tehnician al formatiei din Ghencea, si spune ca acesta s-a descurcat foarte bine dupa Laurentiu Reghecampf.

“Galca a facut o treaba extraordinara pentru Steaua. Nu era usor sa vina dupa Reghecampf si sa faca rezultate, mai ales ca era la prima experienta a lui. A fost un examen greu si cred ca l-a trecut cu brio”, a spus Petrescu la Dolce Sport.

“Este un profesionist adevarat. A demonstrat-o ca jucator, acum si ca antrenor. Trebuie lasat in pace sa faca treaba, sa ia campionatul, apoi sa obtina rezultate in Champions League pentru ca sigur va lua campionatul”, a completat Petrescu.

“Bursucul” mai crede ca obtinerea unui titlu in Romania nu reprezinta mai nimic in ochii patronilor de cluburi din Occident si ca plaja ofertelor pentru antrenorii romani este una limitata.

“Pentru cei de afara sa castigi un titlu in Romania e nimic. Nimeni nu se uita la asa ceva, iar daca e sa vina vreo oferta vine din lumea araba sau din est. Nici Reghecampf nu a avut o oferta clara din Occident, ci din Golf. Si eu am avut oferte de la echipe mai mici din Anglia si nu m-am dus. Nu regret si consider ca oferte vor mai fi”, crede Petrescu.

Acesta a mai spus ca in momentul de fata nu poate refuza vreo oferta chiar si din Romania, “cu o baza de pregatire ca la Urzicei si stabilitate financiara”, atunci ar lua in calcul o asemenea propunere.



Dan Petrescu il lauda pe Gilca: “A facut o treaba extraordinara la Steaua”