FCSB

Costel Gilca, bucuros dupa egalul cu Rio Ave si increzator in calificare

Antrenorul echipei Steaua, Costel Gilca, s-a declarat bucuros de obtinerea egalului cu Rio Ave prin golul marcat de Lucian Filip la ultima faza a meciului, dar in acelasi timp tehnicianul formatiei din Ghencea a subliniat conditiile meteo extrem de vitrege din Portugalia.

“Sunt bucuros ca am inscris in ultima parte a meciului, dar eram preocupat de starea terenului pentru ca se rupea cu usurinta. Ieri nu am avut vant la antrenament, dar in rest cred ca am avut de toate. In prima repriza daca am fi intrat mai mult pe banda cred ca am fi avut mai multe centrari”, a declarat Gilca la Digi Sport.

Tehnicianul stelist a mai explicat si de ce nu l-a folosit pe Iasmin Latovlevici, preferandu-l in locul acestuia pe Lucian Filip, jucator care pana la urma s-a dovedit decisiv pentru Steaua.

“Filip este un jucator inteligent care se adapteaza foarte bine la postul pe care joaca. Latovlevici era apt, dar a fost o decizie tehnica si nimic mai mult”, a mai spus Gilca.

Accidentarea lui Raul Rusescu ingreuneaza sarcina Stelei in ofensiva, dar Gilca ramane optimist ca ecihpa sa poate obtine calificarea in faza urmatoare a competitiei.

“Este greu cu accidentarea lui Rusescu. Aceasta ne conditioneaza mult, dar trebuie sa continuam si sa ne calificam in primavara europeana”, spune Gilca.

In etapa urmatoare, peste trei saptamani, Steaua se deplaseaza pe terenul celor de la Aalborg, echipa desfiintata la Bucuresti, cu 6-0.

“Va fi un meci decisiv la Aalborg si mergem sa castigam, dupa care ei vin aici la Rio Ave si nu vor mai avea nimic de pierdut”, a concluzionat Gilca.

Steaua-Rio Ave s-a incheiat 2-2, pentru echipa din Ghencea marcand Keseru si Filip.



Costel Gilca, bucuros dupa egalul cu Rio Ave si increzator in calificare